Bao buns på menyn när paret öppnar Moi Streetfood

Med Moi Streetfod satsar paret Evelina och Rasmus Lam Broberg på asiatiska smaker till lunch. I månadsskiftet maj/juni planeras deras 35 kvadratmeter stora kryp-in på Torggatan att öppna.
– Vi kommer sälja mina favoriträtter. Jag är så taggad!, säger Evelina Lam Broberg, som är den som kommer möta gästerna.

ANNONS
|

Idén om konceptet har funnits hos paret under många års tid, faktiskt redan då Rasmus Lam Broberg ägde och drev Alingsåsrestaurangen Momenti Liberi.

– Vi har alltid saknat den här typen av asiatisk mat i Alingsås, det är sådan mat vi lagar hemma, säger Rasmus, och får medhåll av frun Evelina Lam Broberg:

– Vi kommer sälja mina favoriträtter. Jag är så taggad!

Kommer fortsätta som mäklare

Sedan Rasmus Lam Broberg lämnade Momenti Liberi har han arbetat som mäklare på Fastighetsbyrån i Alingsås, vilket han kommer fortsätta med. Det är Evelina som kommer sköta den dagliga driften av restaurangen Moi Streetfood, även om Rasmus, med sin passion för mat, också kommer finnas med på ett hörn.

ANNONS

– Jag sålde inte Momenti för att jag tröttnade på att laga mat, utan för att jag inte riktigt trivdes med den typen av företagande. Det blev såpass stort att jag behövde sitta mer på kontoret än stå i köket, vilket inte passade mig. Det känns jättekul att ha kvar mäkleriet som jag älskar men också ha det här, eftersom maten ligger mig så varmt om hjärtat, säger Rasmus.

Evelina Lam Broberg kommer från en familj där både hennes farbror och pappa drivit restauranger, vilka hon arbetat extra på genom åren. Det är dock framför allt kundservice hon ägnat sig åt större delen av sitt yrkesliv.

– Jag tycker jag kan hantera människor, säger Evelina, som ser fram emot att möta restaurangens kunder.

– Jag vill att det ska kännas välkomnande, att det ska kännas trevligt att komma in!

Bao buns och biffnudelsallad

Restaurangen är belägen på Torggatan 8, i en 35 kvadratmeter stor lokal där tatueringsstudion Alingsås custom tattoo, som nu ligger på källarplan i samma hus, tidigare legat. Lokalen fick paret Lam Broberg ta över när de flyttade in i en lägenhet i samma hus strax innan jul.

– Vi trodde aldrig vi skulle kunna få något som är så perfekt som det här. Drömmen har alltid varit att bo såhär med en egen restaurang i samma hus, säger Rasmus.

Moi Streetfood kommer vara öppet lunchtid och enbart erbjuda take away, med undantag för ett fåtal sittplatser i restaurangen och på en bänk på gatan utanför. I fokus står bao buns, ångade bröd med matig fyllning, men även en biffnudelsallad kommer vara ett stående inslag på menyn.

– Det blir ingen klassisk bao utan vi kör vår egen tolkning, hur vi tycker det är godast. Det är finfint strimlad rättika, morot och vitkål. En väldigt bra kimchi och en bra fläsksida. Mycket jordnötter och koriander, säger Rasmus, och fortsätter:

– Det ska vara streetfood-känsla. God asiatisk street food som är snyggt presenterad och ser fräsch ut. Vi tror det kommer uppskattas.

Tror på blandat utbud

Han får medhåll av Evelina.

– Vi tänker att alingsåsarna är nyfikna på det här!, säger hon.

Både Evelina och Rasmus ser möjligheter för Torggatan att ge plats åt ännu fler små restauranger, och bli något av Alingsås motsvarighet till Magasinsgatan i Göteborg.

– Tänk vad kul med många småställen på hela den här gatan! Någon libanesisk, någon mexikansk, säger Evelina.

– När jag hade Momenti hade jag alltid filosofin att det inte var en konkurrent när det öppnade en annan restaurang. Jag tror på att fler ställen men många olika inriktningar drar ut mer folk till näringslivet. En del kanske vill ha sallad på Smörgåsspecialisten, en del tar oss!, säger Rasmus.

LÄS MER:Jordnära är till salu

LÄS MER:Efter konkursen – nu har Colorama Alingsås fått nya ägare

LÄS MER:Klart: Ny ICA-butik öppnar intill E20 i Vårgårda

ANNONS