Abba-mani i Estrad när stjärnorna intog scenen

Foajén i Estrad är full av människor som förväntansfullt väntar på dansvänlig underhållning. Bakom kulisserna gömmer det sig en och annan stjärna.
– Vi har varvat upp med ABBA-musik i bilen hela vägen hit, säger en taggad Mohammad Mayzouni från Göteborg.

ANNONS
|

LÄS MER:Nu ska Björn och Benny hyllas i Estrad

Som publiken har väntat och längtat efter hyllningskonserten Thank you for the music som under fredagskvällen ägde rum på Estrad. Mitt i vimlet hittade AT ett glatt sällskap från Göteborg.

– Här ser du tre generationer ABBA-fans, säger Mohammad Mayzouni och fortsätter:

– Jag ville så gärna bjuda min pappa till London för att se när ABBA skulle spela där. Men det funkar lika bra att se musiken live här med familjen.

Pappa Ahmad Mayzouni berättar om sina minnen till ABBA och hur han lärde sin son att älska bandet:

– För 20 år sedan, när jag var ung och bodde i Libanon, gick jag till stranden och dansade till ABBA.

ANNONS

Bland de minglande gästerna i foajén märks det att självaste ABBA äntligen har släppt sitt nya album. Ett sällskap från Axvall som redan är i feststämning recenserar de nya låtarna:

– Det är fantastiska låtar. I still have faith in you är så fin, säger Ebba Larsson som står tillsammans med sin man Stig Larsson och vännerna Siw Karlsson och Rolf Fäldt.

– På vägen hit lyssnade jag på No doubt about it och den var riktigt svängig, fyller Siw i.

Kommer det bli någon dans ikväll?

– Ja det blir på efterfesten senare på hotellrummet, säger Stig Larsson med ett leende.

Vidare in i minglet står familjen Lillvik. Eftersom showen i Borås var slutsåld fick de åka till Alingsås istället.

– Men vad gör det, vi är här för att lyssna på underbar musik, säger Ann-Christin Lillvik.

Waterloo och Kalle Moraeus på en läskback

När lamporna väl har släckts och publiken hittat sina platser inleder de välkända artisterna showen med den ikoniska ABBA-låten Waterloo. När numret är över kommer Johan Boding med en röd läskback som Kalle Moraeus lite motvilligt ställer sig på. Ett skämt publiken glatt skrattar åt.

Därefter fylls Estrad av tonerna till Benny Anderssons Sunny Girl med The Hep Stars. Johan Boding och Kalle Moraeus sjunger visan Hej gamle man som är skriven av låtskrivarduon Benny Andersson och Björn Ulvaeus och Gunilla Backman sjunger Winner takes it all på svenska.

– I Mamma Mia-filmen står Pierce Brosnan vid havet som Sam och jag tror det var Meryl Streep som hade rollen som Gunilla Backman, skämtar Gunilla innan hon börjar sjunga.

ANNONS