Alingsås vill också satsa på filmturism

Vårgårda kommun har redan bestämt sig för att göra en turistsatsning kopplad till storfilmen Utvandrarna. I Alingsås har man också visioner.
– Vi skulle vilja göra något vid Antens station ihop med AGJ. Det finns en del rekvisita från filmen kvar där ute, säger turismsamordnare Frida Rydenskog.

ANNONS
|

LÄS MER:Filmstugan i Asklanda blir turistmål – ska stå klar till biopremiären

Som AT redan berättat stöttar Vårgårda kommun satsningen på att göra filmstugan i Asklanda till turistmål. Stugan som i filmen ska föreställa Karl Oskar och Kristinas torp Korpamoen byggdes upp av filmarbetare enkom för inspelningarna, men har fått stå kvar.

Flera scener i Utvandrarna spelades också in på Antens järnvägsstation, och nu är Alingsås kommun sugna på att göra något liknande som i Vårgårda. Alltså en turistsatsning kopplad till filmen.

Förmodligen blir det i samarbete med Vårgårda kommun. Frida Rydenskog har redan suttit i två planeringsmöten med Vårgårdas kultur- och fritidschef Hampus Haga.

– De har kommit lite längre än oss, men vi funderar också på att satsa på audioguider och QR-koder, berättar hon. Vi skulle vilja göra något vid Antens station ihop med AGJ. Det finns en del rekvisita från filmen kvar där ute. Inte jättemycket, men en del intressanta föremål.

ANNONS

LÄS MER:Utvandrarnas stjärnor om att filma i Anten

Bland annat finns New York-skylten och en stor trätavla tillverkad i Tjeckien kvar ute i Anten. Föremål som Frida Rydenskog tänker att man skulle kunna fronta i det järnvägsmuseum som redan finns på stationen. Hon tänker att man dessutom kan göra kopplingar till den LasseMaja-film som också har spelats in vid museijärnvägen i Anten.

Samtidigt betonar hon att inget är definitivt bestämt än. Hur mycket pengar och resurser som skulle gå åt blir avgörande. Men får Frida Rydenskog som hon vill kommer Antens station att leva upp som turistmål i sommar.

– Jag hoppas att vi kan ha några feriearbetare där ute i sommar, som kan fungera som värdar och ta emot turisterna.

LÄS MER:Spikat premiärdatum och första trailern för Utvandrarna

ANNONS