Alingsåsaren Victoria Eklund militärdrillas i Kompani Svan

Inom kort kommer Victoria Eklund träda in tv-programmet Kompani Svan, där ett gäng svenska kändisar hårdtestar sina mentala och fysiska gränser vid en militäranläggning utanför Kiruna.
– Detta är överlägset det bästa och det värsta jag gjort, säger Victoria Eklund.

ANNONS
LocationAlingsås|
|

Det var 2018 som alingsåsaren Victoria Eklund blev ett känt ansikte för svenska folket, då hon medverkade i tv-programmet Love Island som en av flera singlar i jakt på den stora kärleken. Victoria fann vad hon sökte i Jacob Olsson och de två lämnade kärleksön tillsammans en halv miljon kronor rikare.

I dag är dock relationen med Jacob slut och Victoria bor delvis i Stockholm, delvis i Marbella, och arbetar som influencer.

Kanske är det sådant som skrämmer en mest som man ska utsätta sig för?

Det hon fått uppleva under sin tid i Kompani Svan är dock vitt skilt från såväl livet på kärleksön som hennes normala vardag.

Ett tävlingsprogram

I programmet, som hade premiär den 3 oktober, mönstrar ett tiotal svenska kändisar på vid en militäranläggning utanför Kiruna för att hårdtesta sina mentala och fysiska gränser, under ledning av major Svan (Gunde Svan) och kapten Tornving (Mikael Tornving).

ANNONS

Deltagarna samlar poäng i de olika utmaningar de möter längs vägen och de med lägst poäng riskerar att tvingas lämna programmet i den så kallade kompanikampen.

– När jag fick frågan om att vara med fick jag samtidigt se trailern för den norska varianten av programmet, som varit en riktig succé. När jag såg den trailern tänkte jag aldrig i livet! Att utmana sina rädslor och anstränga sig fysiskt på det sättet kändes så långt ifrån vad jag någonsin skulle göra och är van vid, berättar Victoria.

”Är som med en förlossning”

Nyfikenheten, och viljan att gå emot sina rädslor, fick henne dock ändå att tacka ja till slut.

– Kanske är det sådant som skrämmer en mest som man ska utsätta sig för?

Utmanande blev det. Victoria kallar upplevelsen ”brutal”.

– Jag tror inte tittarna någonsin kommer förstå hur tufft det var. Det är lätt att tänka att det bara är ett tv-program men vi levde militärliv 24 timmar om dygnet och som grädde på moset ska hela grejen filmas, säger Victoria, och fortsätter:

– Jag tänker att det är som med en förlossning. Jag som inte har fött barn kan föreställa mig hur det är men jag kan aldrig känna den smärtan och förstå på riktigt.

Hur har din medverkan i programmet påverkat dig?

– Detta är överlägset det värsta och bästa jag gjort. Det är ett bevis på att utmana rädslor och att bryta ner sig själv totalt är det som får en att växa som mest. Det känns som jag fått en superkraft. Det finns inget i världen jag inte klarar nu.

Är tacksam

I exakt vilket avsnitt av programmet Victoria kliver in i handlingen är i skrivandets stund inte helt avslöjat. Men det blir snart.

– Det här har varit en unik upplevelse som jag är så sjukt tacksamt att jag fått uppleva tillsammans med alla färgstarka människor. Det är så sjukt att jag fick frågan, jag är ju minst känd av alla. Jag kommer vara den ingen har koll på, säger Victoria, med ett skratt.

Kompani Svan sänds på discovery+ samt på Kanal 5 måndagar klockan 21.00.

De tävlar i premiärsäsongen av Kompani Svan:

Niclas Wahlgren

Agneta Sjödin

Daniel Paris

Doreen Månsson

Elisa Lindström

Joy M'Batha

Magnus Hedman

Viktor Frisk

Lulu Carter

Anton Ewald

Harald Treutiger

Victoria Eklund

Josephine Qvist

LÄS MER:Så gick det sen för Albin Nordgren från SVT-programmet ”Vi eller aldrig”

LÄS MER:Alingsåsartisten blir programledare i P2 - "hitta nya perspektiv”

LÄS MER:Anis Don Demina får hundjobb i SVT

ANNONS