Alingsåspolisen stöttar Göteborg efter explosionen

Den massiva explosionen i centrala Göteborg har skakat om en hel värld. En stor polisinsats pågår och även Alingsåspolisen är inkopplade för att stötta utredningsarbetet.

ANNONS
|

LÄS MER:Jonas hade änglavakt – sov inte hemma vid Annedalsexplosionen

Det var strax före klockan fem på tisdagsmorgonen som boende på Övre Husargatan i centrala Göteborg vaknade av en kraftig smäll.

Explosionen orsakade en kraftig brand och hundratals boenden fick evakueras. Ett 20-tal personer fick föras till sjukhus, varav fyra med allvarliga skador.

Vad som orsakat explosionen är än så länge oklart och polisen har inlett en så kallad särskild händelse med anledning av det som skett.

Och även Alingsåspolisen är med i utredningsarbetet, bekräftar lokalpolisområdeschefen Johan Lundberg.

– När det händer en sådan här stod händelse i regionen så startas en så kallad ”Pug”. Det är en grupp som går in och jobbar särskilt med den här utredningen. Så vi är med och hjälper till med arbetet där.

ANNONS

Polisen misstänker att ett utplacerat föremål ligger bakom explosionen. Vid 12-tiden på onsdagen kunde räddningstjänsten lämna över fastigheten till polisen som senare meddelade att man kunnat lokalisera var explosionen ska ha inträffat, rapporterar GP.

– Vi kopplades in i utredningsarbetet under gårdagen. Men mycket av det arbetet drog ju igång nu när räddningstjänstens arbete kunde avslutas, säger Johan Lundberg.

Hur har stämningen varit bland polisstyrkan efter det här hände?

– Vi är ganska vana vid att det sprängs och skjuts, så vi jobbar på. Men det är ju självklart en förfärlig händelse och är det nu så att man placerat ut en bomb är det ju fruktansvärt. Men vi vet inte vad som hänt än, vi har inte fullt facit, säger Lundberg.

ANNONS