– Jag har åkt runt på äldreboenden och samlat ihop den utrustning som finns, Kristina Bornhall, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Alingsås kommun. Fotot är en genrebild och föreställer inte Bornhall.
– Jag har åkt runt på äldreboenden och samlat ihop den utrustning som finns, Kristina Bornhall, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Alingsås kommun. Fotot är en genrebild och föreställer inte Bornhall. Bild: Robin Aron

Brist på skyddsutrustning

Det råder brist på skyddsutrustning i Alingsås kommun.
– Framför allt är det visir och munskydd som är en bristvara, säger Kristina Bornhall, MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

ANNONS
|

– För att kunna ta emot eventuellt coronasmittade patienter och brukare, inom Alingsås kommuns vårdverksamheter, finns det ett mindre lager av skyddsutrustning. Ett problem som Alingsås delar med andra kommuner och landsting.

– Jag har åkt runt på äldreboenden och samlat ihop den utrustning som finns, säger Bornhall, som upprättat ett centralt lager.

Hur länge räcker lagret?

– Det är jättesvårt att säga.

Har utrustningen tagits i bruk än?

– Nej.

Hur känns det att vara medicinskt ansvarig sjuksköterska i en tid som denna?

– Jag känner mig väldigt lugn. Man får bara ta det med ro och försöka lugna ner så mycket som möjligt. Det försöker jag förmedla ut till personalen.

ANNONS

– Men det är lite skrämmande att gå på stan. Det är tomt.

ANNONS