Den höga sjukfrånvaron på Insamlingsenheten i Alingsås fortsätter att påverka verksamheten. (Arkivfoto)
Den höga sjukfrånvaron på Insamlingsenheten i Alingsås fortsätter att påverka verksamheten. (Arkivfoto) Bild: Filippa Eckert

Efter hög smittspridning – sophämtningen halkar efter

Den höga sjukfrånvaron på Insamlingsenheten i Alingsås fortsätter att påverka verksamheten. Under måndagen meddelade kommunen att inte alla kärl kommer att kunna tömmas som planerat.

ANNONS
|

LÄS MER:Kommunen varnar: Sopinsamlingen kan bli försenad

Redan i förra veckan varnade kommunen för att sophanteringen riskerade att bli eftersatt till följd av hög sjukfrånvaro på avdelningen. Framför allt är det den ökade smittspridningen av omikronvarianten som ställt till det för verksamheten, meddelade enhetschef Hans Persson i en tidigare intervju:

– Många är hemma sjuka eller har anhöriga i hemmet med positiva testsvar vilket försenar arbetet. Sen beror mycket på vad som händer med snö och liknande. Det är så många olika faktorer som påverkar.

Kan på verka fakturan

Risken att verksamheten skulle halka efter visade sig senare bli verklighet. Under måndagen meddelade kommunen att det nu står klart att inte alla kärl kommer att kunna tömmas som planerat denna vecka heller.

ANNONS

Det är främst den fastighetsnära insamlingen som drabbas och kommunen meddelar att de som inte får sitt kärl tömt kommer att få en lägre avgift vid faktureringen. Vidare hänvisar man till de återvinningscentraler- och stationer som finns där man bland annat kan slänga kartong, plast och glas.

ANNONS