Eira Lund jublar efter vinsten.
Eira Lund jublar efter vinsten. Bild: Johan Carlén/Folkspel

Eira skrapade fram miljonvinst: ”Trodde inte det var sant”

Den 28 maj 2024 är ett datum att minnas för Eira Lund. Det var då alingsåsaren skrapade fram 2,5 miljoner kronor i Sverigelottens högvinstdragning.
– Nu kan jag unna mig saker som jag inte hade råd med innan, säger 87-åringen.

ANNONS
|

Alla människor drömmer om att någon gång kamma hem en miljonvinst. För Eira Lund blev drömmen verklighet i söndags när hon tog hem högvinsten i Sverigelotten.

På plats i studion tillsammans med programledaren Daniel Norberg fanns även döttrarna Lena, Maria och Åsa.

– Dom, mina barnbarn och barnbarnsbarn kommer så klart också få ta del av vinsten, berättar Eira, som flyttade från Finland till Alingsås för drygt 70 år sedan.

– Jag hade svårt att hitta ett passande jobb och valde därför att flytta till Sverige, förklarar hon.

Köpte lotten på bussen

Eira Lund berättar vidare att hon gärna spelar boule med sina vänner. Ett annat stort intresse är resor.

ANNONS

Tidigare i sin ungdom tränade hon en hel del gymnastik, och kanske är den bakgrunden en anledning till att hon är väldigt pigg för sin ålder.

– Jag gillar värme och ska åka till Grekland tillsammans med reumatikerförbundet i höst. Spanien är egentligen mitt favoritland, men Grekland duger fint det också, säger Eira med ett skratt.

Var köpte du lotten någonstans?

– Det var på en av våra bussresor tillsammans med reumatiker-förbundet. När jag skrapade fram tre kronor, som är symbolen för högvinst, trodde jag knappt att det var sant. Men det var det ju. Stämningen på bussen var riktigt festlig.

Förutom resor, vad ska ska du använda pengarna till?

– Jag behöver en ny väckarklocka. Min gamla gick sönder dagen innan besöket i Göteborg. Jag kan också unna mig saker som jag kanske inte riktigt hade råd med innan. Det är en fin känsla.

LÄS MER:Alingsåsare kammade hem högsta vinsten

LÄS MER:Alingsåsare spelade för 58 kronor – vann 7,6 miljoner

ANNONS