Elbolagen bjöd in till informationsträff i Sollebrunn

I tisdags kväll bjöd Bjärke Energi, Bestel och Sparbanken Alingsås in allmänheten till informationskväll i Sollebrunn. Mötet fokuserade på energifrågan och enligt Bjärke Energi fanns det en viss oro hos publiken.
– Många känner oro inför vintern, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Varför ser elpriserna ut som de gör just nu och hur påverkar det oss?

Det var några av frågorna Bjärke Energi och Bestel var beredda att svara på under tisdagens fullsatta möte. Kvällens fokus var att informera publiken om läget på marknaden när det gäller både inflationen och elpriset.

Publiken fick tips inför vintern

Efter att Marcus Engström från Sparbanken Alingsås berättat om inflationen avslutades kvällen med frågestund om elmarknaden och ränteläget. Enligt pressmeddelandet fanns det en viss oro hos publiken:

– Många känner oro inför vintern och frågan är om man ska välja rörligt eller fast. Det gäller både ränta och elavtal. Andra tankar som lyftes under kvällen var varför det ser ut som det gör på elmarknaden, skriver Petra Palmgren på Bjärke Energi.

ANNONS

På plats att svara på frågorna var Sigvard Krantz från Bjärke Energi och Bestel. Han gav tips inför vintern och även konkreta förslag på kortsiktiga och långsiktiga åtgärder.

LÄS MER:Vindkraftverken på Rödene försenade – då ska alla verken snurra

LÄS MER:I elkrisens spår: Trycket ökar på Alingsås energirådgivare

LÄS MER:Experten reder ut: Nio vanliga myter om din elförbrukning

ANNONS