Ångbåten Herbert
Ångbåten Herbert Bild: Katrin Niklasson

Familjedagsföreningen söker familjer till båttur och övernattning i sommar

Det blev ingen Familjedag i år. Därför vill Familjedagsföreningen i stället bjuda familjer på ångbåtsfärd över Mjörn eller övernattning vid sjön Färgen.
– Jag hoppas det blir väldigt trevligt för dessa familjer, säger Thomas Hulldin, ordförande i Familjedagsföreningen.

ANNONS
|

Sedan 2004 arrangerar Familjedagsföreningen varje år ett firande på FN:s Internationella Familjedag i Nolhagaparken. Föreningen, som är partipolitiskt och religiöst obunden organisation, har som syfte att sätta fokus på familjens betydelse för samhället ur olika aspekter. Under Familjedagen bjuds olika typer av föreningar in för att visa upp vilka stöd och aktiviteter de har som riktar sig till familjerna i Alingsås.

Coronakrisen har dock satt stopp för årets Familjedag. I stället har föreningen tagit ett annat initiativ. Familjer erbjuds två olika typer av aktiviteter: båttur på Mjörn eller övernattning i Frälsningsarméns stuga vid sjön Färgen.

Lördagarna 4, 11 och 18 juli kan man få åka med ångbåten Herbert på Mjörn. Det blir också fiskedamm, korv, fika och lekar. På båten ryms 16 personer. Man kan också få hyra Frälsningsarméns stuga vid sjön Färgen upp till tre dagar under juli månad. Då har man bland annat fri tillgång till stugan, lekområde och stranden intill. Och allt detta är gratis.

ANNONS

LÄS MER:Ångbåten går – med färre passagerare

– Vi vill fortfarande göra något för familjerna under dessa omständigheter som råder. Och då har vi valt detta. Vi vill erbjuda familjer en så kallad ”hemester”, som är så populärt nu, säger Thomas Hulldin, ordförande i Familjedagsföreningen.

Därför söker de familjer som gärna vill haka på.

– På vår hemsida kan man anmäla sitt intresse. Vi söker människor som kanske behöver komma ut lite grann och göra något roligt. Vi förväntar oss att folk talar om varför de ska följa med. Det behöver inte vara hela livshistorian, men någon typ av kortfattad motivering så vi kan välja. Kanske jobbar både mamma och pappa hela sommaren, men man kanske kan få ledigt någon dag.

Ska du själv vara med på båtturen?

– Jag är 75 år gammal så jag får vara lite extra försiktig. Men jag kommer finnas med i bakgrunden, i frontlinjen har vi yngre personer.

ANNONS