Martin Carlsson och gruppen Alingsås stöttar Ukraina hoppas få in datorer från privatpersoner.
Martin Carlsson och gruppen Alingsås stöttar Ukraina hoppas få in datorer från privatpersoner. Bild: Sebastian Ahokas

Fortsatt behov av datorer till svensklektion för ukrainare

För ett par veckor sedan gick Martin Carlsson och gruppen Alingsås stöttar Ukraina ut med en förfrågan om datorer till svensklektioner för ukrainare. Fortfarande saknas flera datorer.
– Skulle gärna uppmana till att donera om folk har liggande, säger Martin Carlsson.

ANNONS
|

I mitten av april skrev AT om att Martin Carlsson och gruppen Alingsås stöttar Ukraina ville att privatpersoner och företag skulle skänka datorer. Datorerna skulle användas för att lära ut det svenska språket till personer som kommit från Ukraina.

– Vår uppmaning till företag och privatpersoner är att kolla om man har några fungerande datorer liggande som man kan donera till ändamålet, sa Martin Carlsson till tidningen då.

Nu, ungefär en månad senare saknar man fortfarande flera datorer till utbildningen och ber på nytt om att få folk att skänka datorer.

LÄS MER:Samlar in datorer för att lära ut svenska till ukrainska flyktingar

15 datorer saknas

Sedan en tid tillbaka har den planerade utbildningen dragit igång. Läraren Malin Dahlin håller i svensklektioner två dagar i veckan. Men det är inte riktigt som man planerat från början.

ANNONS

– Undervisningen har kommit igång, men i analog form. Vi behöver fler datorer till utbildningen, säger Martin Carlsson.

I dagsläget har man fått in tio datorer, de flesta från Equmeniakyrkan. Martin säger att man skulle behöva få in 15 datorer till.

– Det borde gå att få ihop 15 till utan bekymmer. Då kan varje deltagare studera på egen hand. Det är den bästa lösningen och det vore kanon om vi kunde få in det.

Några större krav på datorerna finns inte poängterar Martin.

– Datorerna kan vara upp till tio år gamla. Folk behöver inte vara oroliga för information som ligger på datorn. Datorerna kommer att tas hand av proffs och blåsas ut.

Skänka datorer

Mailadress för att komma i kontakt med Martin Carlsson:

cfr8344@gmail.com

ANNONS