Lasse och Maja spelas av Nils Kendle och Polly Stjärne. Båda finns på plats på premiären i Alingsås.
Lasse och Maja spelas av Nils Kendle och Polly Stjärne. Båda finns på plats på premiären i Alingsås. Bild: Filip Landqvist

Galapremiär för Lassemaja på Biograf Saga

Det blir ytterligare en galapremiär av en svensk storfilm på Biograf Saga i Alingsås. 29 januari rullas röda mattan ut för skådespelareliten för premiären av "Lassemajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet".

ANNONS
|

– Jag känner mig så så glad. Jag sa redan vid inspelning att vi måste ha en premiär i Alingsås för vi hade inte kunna göra den här filmen utan Alingsås och nu är vi där, säger regissören Moa Gammel.

För ett par veckor sedan kunde Alingsås Tidning berätta att det blir galapremiär av filmen "Min pappa Marianne" på Biograf Saga i Alingsås. Nu kommer beskedet att det blir ytterligare en premiär i staden.

Lassemajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet går upp på vita duken runt om i landet 7 februari. Men den stora galapremiären blir i Alingsås på onsdag 29 januari. Filmen har till största delen spelats in vid Anten-Gräfsnäs Järnväg utanför Alingsås men ett flertal scener har även spelats in i centrala delarna av potatisstaden. Inspelningarna skedde under juni månad.

ANNONS

– Vi har haft tillgång till fantastiska miljöer i Alingsås och det hade absolut inte gått utan dem. De som har sett filmen säger att den ser så himla dyr ut, fast att vi har använt miljöer som redan finns och inte byggt något nytt. Det har varit väldigt lyxigt, säger regissören Moa Gammel.

Moa Gammel under sommarens inspelning vid Anten-Gräfsnäs Järnväg.
Moa Gammel under sommarens inspelning vid Anten-Gräfsnäs Järnväg. Bild: Filip Landqvist

Gammel berättar att hon verkligen charmades av Alingsås och hyllar stadskärnans skönhet med de vackra trähusen och hon beskriver stranden kring Mjörn som "rena rama Grekland".

– Miljöerna har verkligen bidragit till filmens visuella vision på ett jättebra sätt, konstaterar hon.

Filmens huvudpersoner, de unga detektiverna Lasse och Maja, spelas av Nils Kendle och Polly Stjärne. Båda kommer, precis som Moa Gammel, finnas på plats i Alingsås på premiären.

I övriga rollistan återfinns välkända namn som Tomas Von Brömssen, Tomas Norström, Alexej Manvelov och Ulla Skoog. Hur många ur skådespelartrojkan som närvarar vid onsdagens evenemang är inte helt spikat i nuläget.

– Jag känner mig väldigt stolt över allas hårda jobb som ligger bakom filmen. Både teamet, och skådespelarna och då inte minst barnen har verkligen slitit för att det skulle bli så bra som möjligt. Jag hoppas att vi kommer nå ut till många barn och de ska få uppleva ett riktigt filmäventyr, säger Moa Gammel.

ANNONS