Den 16-åriga Gothia Cup-spelaren som hittades livlös i en bassäng på Nolhaga Parkbad den 19 juli har avlidit.
Den 16-åriga Gothia Cup-spelaren som hittades livlös i en bassäng på Nolhaga Parkbad den 19 juli har avlidit. Bild: Barzan Dello

Gothia Cup-spelare död efter drunkningsolyckan

Den 16-årige brittiska Gothia Cup-spelaren som har vårdats med livshotande skador efter en drunkningsolycka på Nolhaga Parkbad har dött, bekräftar polisen.
– Han är konstaterat avliden, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var under kvällen den 19 juli som 16-åringen från England hittades livlös i en av bassängerna på Nolhaga Parkbad.

Alingsås kommun skrev då på sin sajt att den unga killen räddades upp ur vattnet av andra badande ungdomar och badhusets personal genomförde hjärt- och lungräddning fram tills att ambulansen kom.

Sedan dess har 16-åringen vårdats på Sahlgrenska sjukhus.

Polisen kan nu bekräfta att pojken har dött till följd av sina skador. Något som Göteborgs-Posten var först att rapportera.

– Han är konstaterat avliden, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under fredagsmorgonen.

ANNONS

Familjen ville få hem honom till England

Pojkens familj har tidigare vädjat till den brittiska regeringen om att få hem honom till England.

I en video som spridits på sociala medier presenterar sig en man som pappa till 16-åringen. Mannen berättade då att hans son befann sig i ett kritiskt tillstånd och uppmanade politikerna i hemlandet att engagera sig i hans sons fall.

– Jag har en vädjan till den brittiska regeringen. Att ta hem honom (den skadade 16-åringen reds. anm.) så att han kan få den vård som han behöver, säger mannen i videon.

Vad för typ av vård som pojken fått i Sverige är inget som Sahlgrenska velat uttala sig om.

– Vi håller oss till att uppdatera om skadeläget och kommenterar inte något annat i det här fallet, har Calle Jershed på Sahlgrenskas presstjänst tidigare sagt till Alingsås Tidning.

Polisen utreder olyckan

GP har varit i kontakt med representanter från en moské i pojkens hemort. Moskén har bett om respekt för familjens integritet och att de vill att familjen lämnas att sörja i fred.

Polisen har efter olyckan inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och de söker nu fler vittnen för att kunna få en klar bild av vad som har hänt.

– Vi satte igång i helgen med rätt stor omfattning och har hållit på med förhör under både måndagen och tisdagen, sa lokalpolisområdeschef Johan Lundberg till Alingsås Tidning tidigare under veckan.

ANNONS