Martin Carlsson i horisontalläge.
Martin Carlsson i horisontalläge. Bild: Privat

Insjuknade efter jobbresa i Österrike


– Det är dag nio som jag ligger i sängen. I början var det bara huvudvärk och trötthet. Sedan kom en väldigt ordentlig hosta. Det säger Martin Carlsson, boende på Kavlås, som är övertygad om att han drabbats av coronaviruset.

ANNONS

LÄS MER:Lundgrens permitterar i spåren av coronaviruset

Martin Carlsson arbetar på Trumpf maskin AB. Och det var efter en jobbresa i Österrike som han insjuknade.

– Alla symptomen stämmer, säger Carlsson, som inte testat sig med motiveringen att han inte vill belasta sjukvården då han är stånd att ta hand om sig själv.

Exakt var och hur han smittades är förstås omöjligt att säga. Men han tror själv att det kan ha varit på ett tåg mellan Stuttgart och Linz.

– Det är ett ögonblicks verk. Det är inte så att det behövs kontakt i 20 minuter för att man ska bli smittad, säger Carlsson, som understryker att han tvättade och spritade händerna under hela resan.

ANNONS

– När resan gjordes var rekommendationen att man skulle iaktta varsamhet. När vi väl var på plats kom det mer rapporter om smitta i Tyrolen samt stegrade åtgärder i främst Italien.

Nu är det nionde dagen som Carlsson är sängliggandes.

– I början var det bara huvudvärk och trötthet. Sedan kom en väldigt ordentlig hosta.

– Det är så långdraget, jag har aldrig varit sjuk så här länge i mitt liv. Det är lite läskigt att det är så smittsamt.

Enligt Carlsson så känns det som att febern hoppar fram och tillbaka.

– Vissa stunder känner man sig okej. Sedan kan det gå 20 minuter och då känner man att man måste sova, säger Carlsson, och tillägger att han inte haft någon hög feber.

Hur fördriver du dagarna?

– Jag kollar TV och sedan har jag telefonen. Jag tar en del jobbsamtal. Förhoppningsvis är jag på benen om någon vecka. För det här går över. Men man blir sänkt.

LÄS MER:"Kan bli en dyster ekonomisk vår"

LÄS MER:Jag hatar coronaviruset!

ANNONS