Lastbil i olycka på E20

En singelolycka med en lastbil har inträffat på E20 i höjd med Ingared, i riktning mot Alingsås. Enligt SOS Alarm ska det vara mycket halt på platsen.

ANNONS
|

Det första larmet inkom till SOS Alarm klockan 21.12 på tisdagskvällen och sedan dess har man fått ta emot flera samtal som handlar om olyckan.

– Det är ganska många samtal som kommer in just nu. Det är en lastbil som gått in i mitträcket och enligt rapportering så står den över bägge körbanor, säger William Kokkonen, teamledare på SOS alarm.

Enligt inringarna ska det ha varit mycket halt på platsen.

– De säger att det är halt och att det är helt stopp på platsen.

Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg, bekräftar den uppgiften.

– Ja, det är mycket halt, säger han och beskriver vad som hänt.

ANNONS

– Det är en lastbil som vikt sig och som står med hytten i diket. Den har gått igenom räcket och den blockerar bägge körfälten. Det kommer vara avstängt i ett par timmar.

Stor trafikpåverkan

Enligt polisen så blockerade lastbilen till en början både norrgående och södergående riktning för trafik, men strax innan klockan 22 så meddelade man att det gick bra att passera i södergående riktning.

Både räddningstjänst och polis var på plats men ingen ambulans har larmats ut. Föraren ska inte ha skadats, enligt polisen, som endast skrivit en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Enligt Trafikverkets prognos skulle arbetet med olyckan hålla på till runt klockan 03.00.

– Vid midnatt fick vi en prognos fram till klockan 02, men jag har förlängt den precis. Vi tror dock inte att det kommer ta en så jättelång stund till, säger trafikledare Daniel Gustafsson.

Den föraningen visade sig stämma, då Gustafsson kom med nya besked bara halvtimmen senare.

– Det är åter öppet och råder full framkomlighet vid platsen, säger han klockan 02.30.

ANNONS