Genre, ambulans, olycka, utryckning, blåljus
Genre, ambulans, olycka, utryckning, blåljus Bild: Filip Landqvist

Man avliden efter fall från hög höjd – föll 20 meter

Ambulans och räddningstjänst larmades ut till Korpaberget i Alingsås på söndagseftermiddagen efter att en man fallit 20 meter. Senare på kvällen meddelade polisen att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade.

ANNONS
|

Polisens första uppgifter gjorde gällande att man ska ha klättrat på berget när fallet inträffat. En uppgift man senare tog tillbaka då man uppgav att olyckan troligen inte var klättringsrelaterad.

Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen, även en ambulanshelikopter larmades ut. Räddningstjänsten lämnade platsen vid 14.30-tiden.

Inledningsvis kunde inte polisen säga hur allvarligt mannen skadat sig, men vid klockan 23-tiden på söndagskvällen bekräftade polisen att mannen avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

I nuläget finns inga brottsmisstankar kopplade till händelsen.

– Allt tyder just nu på en tragisk olyckshändelse. Det finns ingen misstanke om brott, sade polisens vakthavande befäl Ann-Christin Löfstrand till GP tidigare under söndagen.

ANNONS

AT var också i kontakt med Greta Larsson, förundersökningsledare på polisen i Alingsås, under måndagen.

– Det fanns personer på plats som utövade klättring. Men den här personen fanns på platsen av annan anledning, säger Larsson.

Den avlidne mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i Alingsås.

Texten uppdaterades 21 mars, kl 11:21

ANNONS