På måndagseftermiddagen blev en man attackerad och huggen i armen i centrala Alingsås.
På måndagseftermiddagen blev en man attackerad och huggen i armen i centrala Alingsås. Bild: Jörgen Björme

Man huggen i armen i centrala Alingsås

Vid 16-tiden på måndagen blev en man attackerad och huggen eller skuren i armen i centrala Alingsås. Gärningspersonen försvann från platsen.

ANNONS
|

Dådet skedde på Nygatan i centrala Alingsås. En man ska då ha blivit attackerad av en okänd gärningsperson som sedan försvann från platsen.

Den drabbade mannen transporterades till Alingsås lasarett. Tjänsteman i beredskap på sjukhuset hade inga uppgifter om mannens tillstånd. Enligt polisen är skadeläget oklart, men det ska inte röra sig om några livshotande skador.

Polisen spärrade inledningsvis av ett område kring Nygatan och Gerdskastigen och förhörde vittnen till händelsen.

Vid 20.30-tiden rapporterade Johan Petersson, stationsbefäl på Alingsåspolisen, att polisen var färdig på platsen.

– Vi har pratat med vittnen och bilden har klarnat lite, säger han.

Enligt de första uppgifterna från polisen skulle gärningspersonen även ha stulit den målsägandes telefon. Det visade sig senare att det var en annan person på platsen som tappade sin telefon under tumultet som uppstod. Samma gärningsperson tog då telefonen innan den sprang därifrån.

ANNONS

Gärningspersonen som ännu inte påträffats är nu misstänkt både för grov misshandel och för stöld.

Vid 22-tiden pratade AT med Fredrik Zetterlund på polisen i Borås som under kvällen var jourhavande förundersökningsledare för fallet.

– Vi har hållit ett flertal förhör med både vittnen och målsägande men har än så länge ingen skäligen misstänkt, sade han då.

Gärningsmannen ska ha använt någon form av vasst föremål men exakt vad det var är enligt Fredrik Zetterlund inte helt klarlagt.

– Vi har tagit vissa saker i beslag, säger Zetterlund som dock inte kan avslöja vad det rör sig om.

När det gäller offret för misshandeln är det en man i 30-årsåldern. Fredrik Zetterlund bekräftar att mannen behövt sjukhusvård men att det inte ska ha varit någon fara för hans liv.

Utredningen kring brottet kommer att fortsätta under morgondagen.

ANNONS