Alingsåsaren Maria Andersson, 39 år, var en av vinnarna som blev uppringd och överraskad av Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra Dahlberg.
Alingsåsaren Maria Andersson, 39 år, var en av vinnarna som blev uppringd och överraskad av Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra Dahlberg. Bild: Postkodlotteriet

Miljonregn över Alingsås

Alingsås har tur i spel. För andra gången inom loppet av en vecka har Postkodlotteriet dragit en vinst till staden.

ANNONS
|

Denna gång var det 287 vinnare på postnummer 441 91 som fick dela på två miljoner kronor. Dessutom blev en av vinnarna ägare till en Volvo V60 B3, värd 393 800 kronor.

Nu, i dessa coronatider, knackar inte Postkodlotteriet på hos vinnarna och överraskar dem med guldkuvert. I stället sker det hela digitalt. Vinstutdelaren Sandra Dahlberg har ringt upp några av vinnarna via videosamtal och avslöjat vinsten.

Maria Andersson, 39 år, som vann 66 676 kronor, blev lurad av en utklädd Sandra Dahlberg som ringde upp henne på jobbet. Maria, som jobbar som entreprenadingenjör, trodde att hon skulle in på ett jobbmöte och blev mycket förvånad när hon insåg att det var en annan sorts samtal som det handlade om.

ANNONS

– Ja, inte jobbar du på Peab i alla fall, sa Maria skrattande när det avslöjades att det var vinstutdelaren Sandra som ringde.

När Maria sedan fick reda på vinstsumman blev hon mycket förvånad.

– Tack! Oj oj oj... sa hon. Det blir väl någon kul grej med barnen, kanske någon resa eller nåt, framgår det av ett pressmeddelande från Postkodlotteriet.

Cecilia Lundqvist, som vann samma summa, blev rörd till tårar när hon fick vinstbeskedet av utdelaren Sandra Dahlberg.

– Se där ja! Det var inte illa, sa Cecilia. Det betyder att jag kanske kan unna mig något extra!

Videosamtalen kommer att visas i ett inslag i Postkodlotteriets tv-program Postkodmiljonären lördag den 27 juni klockan 19.30 i TV4.

Övriga vinnare får sitt besked på posten inom de närmsta dagarna. De kan också, från och med klockan 08.00 lördag den 27 juni, se sin vinst genom att logga in på sajten postkodlotteriet.se.

I söndags den 21 juni vann grannarna på postkoden 441 57 GD i Alingsås 10 000 kronor per lott.

ANNONS