Musik med gott hjärta

Första fredagen i augusti varje år anordnar Johanna Wängberg konsert i sin trädgård i Sollebrunn för att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden.

ANNONS
|

Det är sjätte året som Johanna Wängberg anordnar trädgårdskonsert hemma på Lindgatan. Konserten stödjer Hjärtebarnfondens arbete med forskning och stöd till hjärtebarnfamiljer. Johanna fick kontakt med organisationen när egna sonen Einar föddes med allvarligt hjärtfel. Runt 2000 barn drabbas varje år och var sjätte familj för det dystra beskedet varje dag.

– De forskar ju på barn som drabbats av olika hjärtfel, och har exempelvis lägerverksamhet för barnen. Hjärtebarnsfonden väst fixade besök på Nordens ark i lördags starkt rabatterat, vi var där, berättar hon.

På fredag den 6 augusti är det dags för årets trädgårdskonsert med fiol och altfiol i Sollebrunn. Johanna Wängberg har med sig två kollegor från Gräfsnäs slottsorkester, Brenda Brouns och Maria Tunhemsäter, och kommer även bjuda på gästspel från andra musiker.

ANNONS

– Det får bli en överraskning.

Många återkommer

Många av åhörarna har återkommit genom åren och hört talas om konserten genom Johanna själv, grannar som varit med eller via Hjärtebarnsfonden.

– Det har varit mellan 25 och 35 personer som har kommit varje år. Det är lite grannar och några från Vänersborg och Lilla Edet. Jag har lagt upp konserten som evenemang på facebook på Stora Mellby grannsamverkan, nu såg jag att det är några jag inte träffat innan som kommer så det ska bli kul.

Johanna Wängberg bjuder på fika under konserten, som utgår från ett lättare musikkryss som lyssnarna får lösa medan de fikar. Plats finns för fler i trädgården, men Johanna är tacksam om man anmäler sig först.

– Det är fikan som kan ta slut. Vi brukar baka själva och svärmor brukar hjälpa till också, säger hon.

Blandning av musik

De senaste tre åren har runt 4 500 kronor samlats in till Hjärtebarnsfonden genom konserten. Det roligaste är att göra om låtar, tycker hon.

– Vi spelar klassiskt, pop, dataspel, det har varit allt möjligt genom åren. Nu har jag en hel repertoar redan, men det finns ju liksom inga poplåtar för fiol. Det är roligt att göra det själv, det mesta är egna arrangemang som vi spelar.

ANNONS