Mycket kunder – varor saknas

En mycket bra uppslutning av både Alingsåsbor men även gäster från andra ställen för Light Night Shopping. För handlarna är det ändå en olikhet från föregående år.
– Skillnaden från året före är stor, då hade vi varor men inga kunder och i år är det tvärtom, säger Jonas Ericson, ordförande på Alingsås handel.

ANNONS
|

Light Night Shopping är en kär shoppingtradition för både Alingsåsbor och externa gäster. Kvällen återkommer sista torsdagen i oktober varje år, i samband med Lights in Alingsås. I år var inget undantag, även om arrangemanget blev lite annorlunda detta år enligt Jonas Ericson, ordförande, Alingsås handel.

– Förra året saknades kunderna, då var vi mitt uppe i pandemin och många handlare hade varor i överflöd, i år är det lite tvärtom. Mycket kunder, men vissa handlare har inte fått sina varor. Pandemin ställer till fraktlogistiken från exempelvis Kina, fortsätter Jonas Ericson.

Fast handlaren på Balders Hage håller inte riktigt med.

ANNONS

– Förra året gjorde vi ”all-time-high” i försäljning. Kvällen kom precis innan rekommendation om nedstängning förra året. Alla ville väl handla innan det skedde, så vi har inte kommit upp i de siffrorna i år - än, säger Bosse Aspsjö, ägare, Balders Hage.

Kunderna verkar ändå nöjda med kvällen.

Jonas Ericson och Maria Sundén är nöjda med kvällen i Alingsås
Jonas Ericson och Maria Sundén är nöjda med kvällen i Alingsås Bild: Jörgen Björme

– Det är roligt det händer något efter den långa mörka Corona-perioden, då får man passa på att shoppa loss lite, skrattar Maria Sundén, kund i en affär och som inte märkt att några varor saknats.

Men Jonas Ericson är ändå tillfreds med kvällen.

– Lights är som ett bättre vin - det blir bara bättre för varje år som går, avslutar Jonas Ericson.

ANNONS