Jenny Almén Linn är utvecklingsstrateg på Kultur- och utbildningsförvaltningen och sitter just nu med en presentation om projektet.
Jenny Almén Linn är utvecklingsstrateg på Kultur- och utbildningsförvaltningen och sitter just nu med en presentation om projektet. Bild: Henrik Björnsson

Nytt projekt med demokratiutveckling i fokus

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor beviljar nu bidrag till 57 olika ungdomsprojekt i Sverige. Däribland till Alingsås kommun. Summan som kommunen får ligger på 20 250 Euro och ska främja demokratiutveckling för unga.

ANNONS
LocationAlingsås|

Enligt ett pressmeddelande från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) ska Alingsås kommun genomföra ett ungdomsdialogprojekt. Projektet kommer att involvera både ungdomar men även politiker och tjänstemän i kommunen. Målet med projektet är att Alingsås ungdomar ska få verktyg för kunna påverka sin framtid och samtid.

Utvecklingsstrategen Jenny Almén Linn sitter just nu med en presentation om projektet.

– Vi är väldigt glada över projektet och just nu sitter vi och tar fram en handlingsplan. Projektet behöver förankras med politikerna och ungdomsrådet så att alla är med på banan, säger Jenny Almén Linn, utvecklingsstrateg på Kultur- och utbildningsförvaltning.

ANNONS

De 57 olika ungdomsprojekten får dela på cirka 26 miljoner kronor och pengarna kommer från EU-programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren. Projektet i Alingsås kommer, enligt MUCFs pressmeddelande, berikas med aktiviteter så som workshops om demokrati, studiebesök och samtal med politiker.

ANNONS