Pappans vädjan i sociala medier: ”Ta hem honom”

I en video som sprids på sociala medier syns en man stå vid en sjukhussäng. Mannen i videon säger att han är pappa till den Gothia cup-spelare från England som just nu vårdas med livshotande skador på Sahlgrenska sjukhuset. Han vänder sig till den brittiska regeringen:
– Ta hem honom.

ANNONS
|

Bredvid en sjukhussäng står en man och läser innantill från en mobiltelefon. Videon är suddig över sjukhussängen, men en person syns ligga i den – till synes medvetslös. I bakgrunden hörs pipande ljud från sjukhusmaskiner.

I videon presenterar sig mannen som pappa till den 16-årige Gothia cup-spelare från London, som skadades i drunkningsolyckan på Nolhaga parkbad i fredags. Klippet har fått spridning på sociala medier, något som P4 Göteborg var först att rapportera om.

Mannen berättar att hans son befinner sig i ett kritiskt tillstånd. Nu uppmanar han politikerna i hemlandet att engagera sig i hans sons fall.

ANNONS

– Jag har en vädjan till den brittiska regeringen. Att ta hem honom (den skadade 16-åringen reds. anm.) så att han kan få den vård som han behöver.

Vad för typ av vård som den skadade pojken får är ingenting som Sahlgrenska sjukhuset uttalar sig om:

– Vi håller oss till att uppdatera om skadeläget och kommenterar inte något annat i det här fallet, säger Calle Jershed på Sahlgrenskas presstjänst.

Samlar in namnunderskrifter

För att stötta 16-åringens familj har två insamlingar startats. Den ena för att samla in pengar som ska täcka sjukvårdskostnaderna. Men också en namninsamling för att sätta press på den brittiska regeringen att ingripa. I skrivande stund har nära 3 000 personer skrivit under.

Kvinnan bakom båda insamlingarna förklarar i en intervju med tidningen The sun att hon har en nära koppling till den skadade 16-åringens familj.

Att flytta pojken till hemlandet handlar om att han ska vara i närheten av sina nära och kära, enligt henne.

– Hans föräldrar kämpar och vill att de ska kunna vara i sitt eget land. Han är en brittisk medborgare, han är född här, säger hon till tidningen.

”Vi bidar med konsulärt stöd till familjen till en brittisk medborgare som vårdas på sjukhus i Sverige”, säger en talesperson för det brittiska utrikesdepartementet i ett mejl till AT.

LÄS MER:Polisen söker fler vittnen efter drunkningsolyckan i Alingsås

LÄS MER:Nolhaga parkbad öppnar igen – det tänker besökarna på

LÄS MER:Extern utredning tillsätts efter drunkningsolyckan

ANNONS