Raouf Sharifi, 26 år, är försvunnen sedan i måndags i förra veckan. Senast han sågs var vid klockan 21.21 på måndagskvällen.
Raouf Sharifi, 26 år, är försvunnen sedan i måndags i förra veckan. Senast han sågs var vid klockan 21.21 på måndagskvällen. Bild: Polisen

Polisen går ut med efterlysning efter försvunne 26-åringen

Polisen går nu ut med en efterlysning efter den man 26-årige man som varit försvunnen i Alingsås sedan början av förra veckan. Mannen heter Raouf Sharifi och sågs senast klockan 21.21 måndagen den 12 oktober på Vimpeln i Alingsås.

ANNONS
|

Greta Larsson är förundersökningsledare för försvunna personer i polisområde Älvsborg och hon konstaterar att inget nytt framkommit i utredningen kring försvinnandet de senaste dagarna. Med familjens godkännande har nu polisen valt att gå ut med en efterlysning med både namn och bild på den försvunna mannen.

– Främst vill vi ha iakttagelser från i eller runt Vimpeln, säger Greta Larsson.

Parallellt med polisens sökarbete bedrivs nu också en utredning om människorov, berättar Larsson.

– Det ligger inte mer i det egentligen än att vi gör det av utredningstaktiska skäl. I och med detta kan vi använda oss av ytterligare åtgärder i sökarbetet.

ANNONS

Tror ni att det kan röra sig om ett människorov?

– Vi tror inte det mer än vi tror något annat.

Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens avdelning som utreder grova brott, uppger att förundersökningen om människorov inleddes under måndagen.

– Det gjordes efter att vi fått information från hans anhöriga och vänner. De känner inte igen det här beteendet överhuvudtaget. De menar att det måste ha hänt honom något, och vi tar det på största allvar. Vi har inga livstecken från honom och det gör oss bekymrade.

Att en person försvinner upp till en vecka är enligt Greta Larsson mycket vanligt men att det som i det här fallet, har gått mer än en och en halv vecka är mindre vanligt. I det generella fallet är då den vanligaste förklaringen att personen håller sig undan frivilligt.

Pekar utredningen mot någon särskild riktning just nu?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Polisen har fortfarande inget sökområde och har därför inte varit ute och sökt i terrängen ännu.

Greta Larsson berättar att polisen har spårat mannens telefon men att detta inte gett någon hjälp i sökarbetet.

En relativt nytagen selfie på 26-årige Raouf Sharifi.
En relativt nytagen selfie på 26-årige Raouf Sharifi. Bild: Polisen

Under fredagen har polisen i samförstånd med Raouf Sharifis anhöriga beslutat att gå ut med en efterlysning, som man hoppas ska generera bearbetningsbara tips.

– Främst vill vi ha iakttagelser från i eller runt köpcentret Vimpeln. Vi har kameraövervakning som visar att mannen lämnar Vimpeln klockan 21.21. Då går han ut genom snurran på framsidan mot Boråsvägen och sedan dess har vi inga spår.

Greta Larsson uppmanar nu alla som har gjort någon typ av iakttagelser som kan vara polisen behjälplig att ringa och tipsa på telefon 114 14. När man ringer 114 14 kan man vara anonym även om detta kan begränsa polisens möjligheter att följa upp tipset.

– Problemet är att vi inte har något konkret område att börja söka på. Vi hoppas att någon känner igen honom eller hans klädsel, och kan placera honom någonstans, säger Mats Axelsson om den efterlysning som nu gått ut.

Under föregående helg var Missing People ute och sökte efter mannen, både i området kring Vimpeln och kring Nolhaga berg. Sedan dess har man inte gjort några nya sökningar och det finns i nuläget inga kommande sökningar inplanerade. Enligt Mats Axelsson kan de fynd som gjorts av Missing People under sökinsatserna inte sättas i samband med det aktuella ärendet.

– Det har inte gjorts några fynd som har med försvinnandet att göra, säger han.

LÄS MER:Polisen om försvunne alingsåsaren: ”Inget konkret”

LÄS MER:Fortsatt sökning efter den försvunne mannen

ANNONS