Bild: Bild: Stefan Bennhage

Så firas Nationaldagen i Nolhaga park och i Gräfsnäs

Tal, musik och ett officiellt välkomnade av alingsåsare som fått svenskt medborgarskap 2021 – det är några av programpunkterna när Nationaldagen firas.

ANNONS
|

LÄS MER:Herrljunga firar åter nationaldagen i hembygdsparken

– Det blir fantastiskt att få fira Sveriges nationaldag tillsammans igen. Så passa på att komma till Nolhaga park alla alingsåsare. Det kommer att bli en strålande folkfest, säger Kristina Grapenholm (L), kommunfullmäktiges ordförande, i ett pressmeddelande.

Efter samling på Stora torget under eftermiddagen blir det avmarsch mot Nolhaga park. I år hissas flaggan av Alingsås kommuns verksamhetschef för kultur, turism och evenemang:

— Det är en ära att vara den som hissar flaggan på Sveriges nationaldag, säger Maria Larsdotter Spertina. Extra roligt i år, då restriktionerna kring pandemin har lättat och möjliggjort för stora sällskap att samlas på nytt, i samma pressmeddelande.

ANNONS

I Gräfsnäs slottspark gäller samling vid Slottskaféet på förmiddagen. Därefter ska det gemensamt tågas fram till borggården. Där hissar man flaggan, sjunger nationalsången gemensamt och bjuds på uppträdanden.

Barnens nationaldag i Gräfsnäs innefattar ansiktsmålning, skattjakt och lotteri. Dessutom invigs utställningen Fragment strax efter lunch..

Hela programmet för nationaldagsfirande i både Nolhaga park och Gräfsnäs slottspark hittar du här.

ANNONS