Thomas Betong, med en av sina många fabriker i Alingsås, ska leverera betong till Västlänkens deletapp Korsvägen.
Thomas Betong, med en av sina många fabriker i Alingsås, ska leverera betong till Västlänkens deletapp Korsvägen. Bild: Thomas Betong

Ska leverera betong till Västlänkenetapp

Thomas Betong får uppdraget att leverera betong till Västlänkens deletapp Korsvägen.
Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Thomas Betong ska leverera totalt 220 000 kubikmeter betong och erbjuda rådgivnings- support- och pumptjänster till deletappen, enligt avtalet som företaget tecknat med West Link Contractors.

Bakom handelsbolaget West Link Contractors står NCC och det tyska byggbolaget Wayss & Freytag, som i sin tur är upphandlade av Trafikverket för att bygga den nya Korsvägen.

Thomas Betong levererar sedan tidigare betong till Västlänkens deletapp Centralen i Göteborg.

Området där deletapp Korsvägen ska byggas mäter ungefär 3000 meter på längden, från Landala i norr till Almedal i söder. Entreprenaden för etappen består av mark- och anläggningsarbeten för en underjordisk station med uppgångar, installationer och tågtunnel. Den underjordiska stationen placeras cirka 25 meter under marken.

ANNONS

– Det finns flera utmaningar i projektet. Det rör sig trots allt om en liten yta under jord i centrala Göteborg med både tunnlar och station. Vi har en väldigt kompetent arbetsgrupp som kan hantera både berg och lera och dessutom duktiga leverantörer, exempelvis Thomas Betong, som är experter inom sina områden, säger Per Kinell, projektchef hos West Link Contractors/NCC.

En av Thomas Betongs 34 betongfabriker finns i Alingsås.

LÄS MER:Klart med bygglov för Hundstallet

LÄS MER:Brunnsgården blir bostäder

ANNONS