Bild: Filip Landqvist

Tre indragna körkort på tio minuter

Det blev triss i indragna körkort under onsdagsmorgonens trafikkontroll på E20. Polisen stoppade tre fortkörare inom loppet av bara tio minuter.
– Det är en bred väg som inbjuder till fart, men vi måste hålla ner hastigheten där, säger stationsbefäl Stefan Hernström.

ANNONS
|

Under onsdagsmorgonen genomförde polisen en trafikkontroll i höjd med Hedviksberg på E20. På den aktuella sträckan är hastighetsgränsen 60 kilometer i timmen, men det skulle visa sig gå betydligt fortare än så.

Mellan 08.13 och 08.23, alltså inom loppet av tio minuter, stoppade polisen tre fortkörare som alla legat på en hastighet runt 100 kilometer i timmen.

– Samtliga blir av med sina körkort på plats, säger Stefan Hernström, stationsbefäl i Alingsås.

Sträcka som inbjuder till fart

Dessvärre är det inte ovanligt att det går för fort på just denna sträcka, berättar Stefan Hernström.

– Det är en bred väg som inbjuder till fart, men vi måste hålla ner hastigheten. Min personliga åsikt är att det borde se annorlunda ut.

ANNONS

Att bli av med körkortet kan väcka starka reaktioner, men allt som oftast är föraren införstådd i vad som gäller, berättar Stefan Hernström.

– De absolut flesta förstår att de kört för fort. En del ifrågasätter litegrann och vill se våra protokoll, och det har man all rätt att göra.

Förarna som stoppades på onsdagsmorgonen var alla män, varav två var i 25-årsåldern och en i 50-årsåldern.

LÄS MER:Nämndeman i hovrätten kan ha varit jävig – friade polis

LÄS MER:A-traktor tagen i beslag av polis – körde för fort

LÄS MER:Kvinna bar kniv på camping – var påverkad

ANNONS