Två bilar i brand – inom loppet av en timme

Kring 21-snåret inkom ett larm om en bil som brann vid Landskyrkoallén i Alingsås. En timme senare kom nästa larm om ännu en brinnande bil.

ANNONS
|

När patrullen kom till platsen var personbilen redan övertänd. Enligt ett vittne som ringde och larmade räddningstjänsten så var det inga personer i bilen.

– När styrkan kommer fram står en personbil och brinner från motorrummet, säger Stefan Lövgren, styrkeledare på räddningstjänsten. Motorhuven är stängd så räddningstjänsten får bryta upp den. Sedan släcker vi av den bilen och efterkontrollerar med vår värmekamera. Det gör vi för att se att vi inte har en hög eller stigande temperatur.

– Polisen är kontaktad i detta ärende. De var inte på plats när vi var där. Men de tar över nu, med kontakten med ägaren bland annat.

ANNONS

Efter bilbranden vid Savannen åkte räddningstjänstpersonalen tillbaka till stationen. Kort därefter kom ett larm om brand vid Karin Boyes minnessten i Nolby. Det visade sig dock handla om rök som kom från en kontrollerad grillning.

Klockan 22:33 kom nästa larm. Då brann det i en bil som stod parkerad på Teatergatan intill Alströmergymnasiet.

– Enda skillnaden mot första branden var att det brann i höger bakparti på den bilen. Sedan gör vi en identisk släckning, säger Lövgren.

Enligt styrkeledaren fanns det inga fordon i närheten som kunde hotas av bränderna.

ANNONS