Bild: Pressbild

Viss tandvård stoppas på grund av coronaviruset

Tandvårdsledningen har beslutat att tillfälligt stoppa så kallade aerosolbildande behandlingar i Folktandvården Västra Götaland. Anledningen: coronaviruset!

ANNONS
|

LÄS MER:Beredskapen höjs på Alingsås lasarett

LÄS MER:Folkhälsomyndigheten: Influensavaccin skyddar inte mot covid-19

Beslutet, som gäller från och med imorgon torsdagen den 9 april, innebär att utrustning med vattenkylning som bildar en fin vattendimma, exempelvis vissa borrar och ultraljudsinstrument, tills vidare inte ska användas.

– De patienter som är berörda kommer att kontaktas av sin klinik. Undersökningar och övriga behandlingar fortsätter att genomföras som planerat, säger tandvårdsdirektör Ann-Charlotte Sundelin, i ett pressmeddelande.

Folktandvården Västra Götaland motiverat sitt beslut om det tillfälliga stoppet med att kunskapen om smittspridningen av coronaviruset har uppdaterats. Beslutet gäller i första läget till 20 april.

– Det kan inte uteslutas att aerosol sprider smitta, därför vidtar vi de här försiktighetsåtgärderna, säger Ann-Charlotte Sundelin.

ANNONS

I pressmeddelandet konstateras också tillgången på andningsskydd för närvarande inte är tillräcklig för Folktandvårdens normala verksamhet.

LÄS MER:Chefläkaren: Finns IVA-platser som kan utökas efter behov

LÄS MER:Inget aprilmöte med regionfullmäktige

ANNONS