Alingsås Tidning börjar bevaka Essunga kommun. På bilden syns Marcus Erlingfors, AT:s nye Essungareporter och Per Anger, chefredaktör och ansvarig utgivare.
Alingsås Tidning börjar bevaka Essunga kommun. På bilden syns Marcus Erlingfors, AT:s nye Essungareporter och Per Anger, chefredaktör och ansvarig utgivare. Bild: Lina Abrahamsson

Alingsås Tidning börjar bevaka Essunga kommun

Alingsås Tidning utökar och börjar bevaka även Essunga kommun.
– Det känns jättekul att kunna göra en sån här satsning, säger Per Anger, chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås Tidning.

ANNONS
|

Under många år har Alingsås Tidning bevakat kommunerna Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Nu expanderar tidningen och från med nu kommer bevakningen även att omfatta Essunga kommun.

– Vi ser det som ett naturligt steg att ta i och med att Essunga gränsar till vårt befintliga bevakningsområde och har flera beröringspunkter i form av bland annat infrastruktur och utbildning. Det känns jättekul att kunna göra en sån här satsning, säger Per Anger, chefredaktör på Alingsås Tidning.

Tidningen har sökt och beviljats ett så kallat utökat redaktionsstöd från Mediestödsnämnden, vilket möjliggör den här expansionen.

Den meriterade reportern Marcus Erlingfors, som tidigare jobbat med allt från sport till nyhetsbevakning, har rekryterats och kommer att vara den som gör större delen av AT:s Essungabevakning.

ANNONS

”Känns spännande”

Han kommer att utgå från tidningens lokalredaktion som ligger i Vårgårda, men kommer förstås att vara på plats mycket i Essunga för att göra reportage.

– Det känns spännande att få vara en del av AT:s nya satsning och jag ser fram emot att få rapportera om och träffa många engagerade Essungabor, säger Marcus Erlingfors.

Marcus Erlingfors ska bevaka Essunga kommun på Alingsås Tidning.
Marcus Erlingfors ska bevaka Essunga kommun på Alingsås Tidning. Bild: Per Anger

På onsdag kommer Alingsås Tidning att vara på plats på Nossebro marknad. Då kan du träffa tidningens chefredaktör Per Anger och AT:s Essungareporter Marcus Erlingfors.

– Kom gärna förbi och prata med oss! Om du laddar ner vår app så bjuder vi på en jättefin tygpåse, säger Per Anger.

Vad tycker du att vi ska skriva om i Essunga? Tipsa gärna reporter Marcus Erlingfors på marcus.erlingfors@alingsastidning.se

LÄS MER:Håll dig uppdaterad med AT:s nyhetsapp

LÄS MER:AT:s guide till Essunga kommun – lär känna nya bevakningsområdet

LÄS MER:11 tips - det här kan du göra i veckan

ANNONS