Såhär väntas Harabergs backar, det nya bostadsrättsområdet i Herrljunga, se ut. Området kommer att bestå både av radhus och lägenheter på mellan 55 och 106 kvadratmeter.
Såhär väntas Harabergs backar, det nya bostadsrättsområdet i Herrljunga, se ut. Området kommer att bestå både av radhus och lägenheter på mellan 55 och 106 kvadratmeter. Bild: Fastighetsbyrån Herrljunga

Rydlers får bygga nya bostadsrätterna i Herrljunga

Nu är det klart vilken entreprenör som ska bygga de nya bostadsrätterna i centrala Herrljunga. Det blev Vårgårdaföretaget Rydlers Bygg som vann upphandlingen – och husen väntas stå inflyttningsklara redan nästa sommar.

ANNONS
|

LÄS MER:Stort intresse för nya bostadsrätterna i Herrljunga

Bostadsrättsföreningen Harabergs Backar kommer att vara beläget nära Herrljunga centrum, inbäddat i villakvarter, och bestå av 23 radhus och lägenheter. Försäljningen startade i december och som AT berättat tidigare har intresset varit stort.

17 av de nya bostadsrätterna är nu bokade. Dessutom är det alltså klart att det blir Rydlers Bygg som kommer att uppföra husen.

Cederfors som ansvarar för projektet tycker att det känns extra roligt att kunna upphandla ett lokalt företag för byggnationen.

– Rydlers Bygg har gott rykte och kan den här typen av byggnation, det såg vi inte minst på de referensjobb vi tittat på, säger Lars Bonander på Cederfors i ett pressmeddelande.

ANNONS
Sofia Rydler, VD för Rydlers Bygg, är glad över förtroendet att få bygga de nya bostadsrätterna i Herrljunga.
Sofia Rydler, VD för Rydlers Bygg, är glad över förtroendet att få bygga de nya bostadsrätterna i Herrljunga. Bild: Magnus Lundin

Rydlers Bygg, med säte i Asklanda utanför Vårgårda, är glada för förtroendet.

– Vi har byggt mycket bostäder i regionen och när frågan kom från Cederfors ville vi givetvis vara med och räkna. Det är riktigt roligt att intresset för nyproduktion ökat i Herrljunga och att några nu vill satsa på ett lite större bostadsprojekt, säger Sofia Rydler, VD på Rydlers Bygg, i samma pressmeddelande.

Projektet går nu in i nästa fas med projektering av markarbeten och hus. Byggstart planeras till sommaren med inflyttning nästa sommar, 2023.

När projektet går in i byggnationsfasen tror Lars Bonander på Cederfors att försäljningen av de kvarvarande bostäderna kommer att gå fort.

– Vår erfarenhet är att när man har bestämt inflyttningsdatum och grävmaskinerna är på plats så framträder en annan typ av köpare. Det blir helt enkelt lättare att ta beslut när man ser att det byggs och att projektet blir verklighet, säger han.

Mäklaren Hanna Alavik planerar för ett nytt möte med bostadsrättsköparna.
Mäklaren Hanna Alavik planerar för ett nytt möte med bostadsrättsköparna. Bild: FastighetsbyrÂn Herrljunga

Hittills är de flesta köparna Herrljungabor, men några kommer också från andra orter närmare Göteborg.

– Nu planeras möte med de som bokat sig för en bostad om nästa steg i processen. Det mötet brukar vara ett av de roligaste för köparna, kanske mest för att de får chansen att träffa sina blivande grannar, säger Hanna Alavik på Fastighetsbyrån Herrljunga som ansvarar för försäljningen.

LÄS MER:Måns - ett riktigt Bullerbylamm

LÄS MER:Mjölk av högsta kvalité i 23 år – Gate Gård prisas av kungen

ANNONS