Två personbilar, varav den ena med en skylift på släpet, kolliderade på fredagseftermiddagen. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador.
Två personbilar, varav den ena med en skylift på släpet, kolliderade på fredagseftermiddagen. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador. Bild: Dick Gillberg

Två bilar i kollision – skylift på vägen

Strax innan klockan 15 på fredagen kolliderade två bilar på väg 1933, vägen mellan Annelund och Herrljunga. Räddningstjänsten är på plats. – En bil hade en skylift och den täcker hela vägen, säger räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet inkom klockan 14:56 under fredagen. Ambulans och tre enheter från räddningstjänsten kallades till platsen. Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten har två personbilar kolliderat. Olyckan ska ha skett i höjd med Herrljunga flygfält.

– Ena bilen har en skylift på och den täcker hela vägen, sa räddningstjänsten.

Skyliften, som stod på den ena bilens släp, har vält och delvis landat på den andra personbilen. En person har fått föras till sjukhus med lindriga skador. Totalt tre personer färdades i bilarna.

Olyckan har stor påverkan på trafiken och vägen är avstängd i båda riktningar.

– Vi fick information att en skylift, som stått på ett släp har vält och klockan 15:09 var vägen helt avstängd, säger Kelly Holm, larm och ledningsoperatör på SOS alarm.

ANNONS

Den preliminära prognosen för när trafiken kan flyta på som vanligt igen är satt till 17:00, enligt Trafikverkets hemsida.

Vägen håller på att saneras, glas borstas bort och man jobbar på att flytta bort skyliften. Polisen tillkallades och var framme vid olycksplatsen strax efter klockan 17.

– Vi är på plats för att dokumentera platsen. Om till exempel liften ligger kvar och bärgare fortfarande jobbar på platsen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson Region väst.

Det är i skrivande stund oklart om det finns någon misstanke om brott.

Välj annan väg

Trafikverket håller på med banarbete för järnvägen mellan Herrljunga och Borås. Väg 1933 – där olyckan har skett, är en av de vägar som bilisterna omleds till.

– Vi ber alla att välja en annan rutt. Det är mycket trafik här nu och vägen är helt avstängd, meddelar räddningstjänsten.

ANNONS