Orden 'Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet' förevigades av poeten, författaren och konstnären Stig Johansson.
Orden "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet" förevigades av poeten, författaren och konstnären Stig Johansson. Bild: Åke Adolfsson

Poeten och konstnären Stig Johansson död

Författaren, poeten och konstnären Stig Johansson som föddes i Alingsås har avlidit efter en kort tids sjukdom i närvaro av sin familj, meddelar hans gallerist och förläggare i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Johansson är kanske mest känd för dikten "Förlusten" som innehåller strofen "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet".

Han gick till sjöss i unga år och när han kom i land utbildade han sig till socionom. Stig Johansson debuterade som konstnär 1982 och har bland annat ställt ut på Liljevalchs Vårsalong och Galleri Final i Malmö.

I södra Sverige var han också känd för sina "Gubbar" och aforismer som publicerades i Sydsvenskan från 1985 fram tills för några år sedan.

Han har bland annat gett ut dikt- och aforismsamlingar som "Den kapsejsade himlen" (1984), "Sticklingar: ord i vägen" (1989), "Mänskligt att döma: andra sticklingar" (1993) och "Kamma noll" (2012).

ANNONS

Stig Johansson föddes i Alingsås 1936 och blev 87 år.

ANNONS