Genrebild.
Genrebild. Bild: TTELA

Kraftig ökning av covid-19 i Västra Götaland – Vårgårda sticker ut

Veckan som gått har antalet nya coronafall ökat kraftigt i Västra Götaland. I AT:s område sticker Vårgårda ut med 33 nya fall senaste veckan, vilket är näst flest nya fall procentuellt i regionen.

ANNONS
|

LÄS MER:Så påverkas läger och cuper av nya rekommendationer

Under vecka 49 bekräftades totalt 2 078 fall av covid-19 i Västra Götaland. Det är en ökning med 25 procent från föregående vecka. Och den högsta siffran i regionen sedan maj månad.

Flest fall finns bland yngre, i åldersgruppen 10-19 år, men störst ökning av smitta har skett i åldersgruppen 20-39 år.

– Covid-19 ökar i samhället och vi måste alla göra det vi kan för att begränsa smittspridningen. Ta din första och andra dos om du inte gjort det. Ta den tredje dosen när det blir din tur, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressutskick.

LÄS MER:Covid-19 ökar i Västra Götaland

Under vecka 49 analyserade Västra Götalandsregionens laboratorier totalt 51 116 tester för covid-19, en ökning med 22 procent jämfört med föregående vecka.

ANNONS

I Alingsås bekräftades 24 nya fall föregående vecka och i Herrljunga 4. Bland AT:s tre bevakningskommuner är det dock Vårgårda som sticker ut. Med 33 nya fall ligger man i den negativa toppen bland kommunerna i Västra Götaland som haft flest nya fall den föregående veckan. I regionen är det endast Dals-Ed som har en högre så kallad incidens den senaste veckan.

Totalt har Alingsås nu haft 4 993 bekräftade coronafall, Herrljunga 904 och Vårgårda 1 380.

LÄS MER:Hallengren (S) om julfirandet: ”Ovaccinerade bör endast fira med närmaste”

ANNONS