Falköpingskonstnären Tomas Rislund ställer ut under artistnamnet Van Arty, här vid ett porträtt av sin far.
Falköpingskonstnären Tomas Rislund ställer ut under artistnamnet Van Arty, här vid ett porträtt av sin far. Bild: Christina Juhlin

Van Arty utforskar ny teknik – testar den på Vårgårdaborna

Tomas Rislunds konstnärliga bana startade i tioårsåldern, då han vann en teckningstävling och fick pryda telefonkatalogens omslag. Till helgen har Falköpingsbon vernissage i Vårgårda på sin första renodlade printutställning.

ANNONS
|

En tecknad fågel i ett träd. Ibland kan det vara allt som behövs för att forma ens identitet. När den där bilden vann teckningstävlingen i Linköping och hamnade på telefonkatalogens förstasida såddes något i Tomas Rislund. En bild av sig själv som konstnär började växa fram.

För AT berättar han att konsten sedan funnits med honom i perioder genom livet.

– På riktigt kom väl konsten till mig på 90-talet. Då bodde jag i Uppsala och hade en del utställningar i Stockholmstrakten med mina oljemålningar. Min stil har utvecklats genom åren till något jag kallar för semiabstrakt.

Tomas Rislund ställer idag ut under artistnamnet Van Arty och har haft många utställningar genom åren.

ANNONS

Utställningen på Galleri 33 blir den första i Vårgårda, men strax före pandemin visade han sina målningar i Herrljunga konsthall.

– Jag sålde rätt bra där, minns Tomas. Under pandemin har det varit begränsat med utställningar. Jag har mest sålt på nätet. Så det ska bli jättekul att komma ut och träffa folk igen.

Tomas har provat på flera olika tekniker; olja, akvarell, akryl och även gjort konstverk med bladguld. På sistone har han experimenterat sig fram till en ny teknik – en teknik han såvitt han vet är ensam om.

– Jag har fotograferat akrylmålningar som jag har gjort, tagit in bilderna i datorn och sedan målat vidare digitalt. Det här blir första gången jag bara ställer ut print.

Utställningen på Galleri 33 öppnar under lördagen, den 5 mars, och är öppen även söndag. Den kan sedan ses onsdagar och lördagar till och med den 26 mars.

LÄS MER:Stan är full av vatten-problem

LÄS MER:Passionerad trio tar över Vårgårda Blommor

ANNONS