Genrebild.
Genrebild. Bild: Olof Ohlsson

Folktandvården öppnar digital klinik

Folktandvården har öppnat sin första digitala klinik. Patienter kan nu träffa tandläkare i videosamtal och få råd och hjälp på distans.

ANNONS

LÄS MER:Alingsåsläkare tar emot på nätet och patienterna gör tummen upp

I den digitala kliniken möter patienterna erfarna tandläkare i videosamtal och kan få hjälp och råd om olika akuta besvär som skadade eller utslagna tänder, tandvärk, smärta i tandkött och käkar, besvär efter en behandling eller om de har frågor om tandvård och munhälsa.

– Vi är mycket glada att kunna öka tillgängligheten och erbjuda våra patienter ytterligare ett sätt att komma till tandläkaren, säger Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör i Folktandvården Västra Götaland i ett pressmeddelande.

– Satsningen på en digital klinik ligger helt i linje med vår ambition att fortsätta erbjuda tandvård med stort fokus på god tillgänglighet, hög patientsäkerhet och trygg arbetsmiljö även under den rådande coronapandemin.

ANNONS

Tankar på att utveckla en app för tandvård har funnits i Folktandvården sedan en tid. Att det nu gått så snabbt från idé till handling är tack vare stöd från teamet bakom Västra Götalandsregionens app Mitt Vårdmöte. För att på ett strukturerat sätt fånga upp patienternas synpunkter och behov i det fortsatta utvecklingsarbetet samarbetar Folktandvården också med ett tjänstedesignteam från Västra Götalandsregionens enhet för kvalitetsdriven verksamhetsutveckling.

– Vi börjar i liten omfattning med en drop-in-mottagning, men vi planerar att löpande lägga till ytterligare funktioner och tjänster och öka tillgängligheten, avslutar Ann-Charlotte Sundelin.

LÄS MER:IVO riktar skarp kritik mot tandläkare

ANNONS