Jättelika villan i Tollered svårsåld – prissänks med fyra miljoner

En av Lerums största privatbostäder har nyligen fått sitt pris sänkt med förhoppningen att hitta en ny säljargrupp. Fastighetsbyrån vill öka försäljningstempot på villan från 1800-talet.
– Det är dags att se om man kan hitta köpare på en ny nivå prismässigt, säger mäklaren Jimmy Lang.

ANNONS
|

Ekudden är en villa i Tollered på 970 kvadratmeter, med tillhörande tomt på 63 422 kvadratmeter. Med sjöutsikt, båthus, tennisplan, vinkällare och 19 rum har villan tidigare kostat 30 miljoner kronor och varit ute på marknaden sedan år 2022. Nu har Fastighetsbyrån sänkt utgångspriset till 26 miljoner kronor.

Mäklaren Jimmy Lang säger att bostaden lades ut på marknaden under en tid av ekonomisk osäkerhet, med räntehöjningar som påverkat intresset för bostaden i Ekudden.

– Det är dags att se om man kan hitta köpare på en ny nivå prismässigt. Denna typ av fastigheter tar ofta lång tid att sälja, och nu är det dags att öka tempot, säger han.

ANNONS

Trots den långa försäljningsprocessen är Jimmy Lang optimistisk. Han menar att det finns ett intresse för Ekudden, vilket han tror beror på bostadens välbevarade utseende.

– Den är unik i hur fint skick den är för att vara en sån gammal fastighet. De som äger villan har vårdat den väl, för den är bevarad med väldigt mycket originaldetaljer som är otroligt vackra, säger han.

Fastigheten byggdes som privatbostad år 1859 av Johan Theodor Berg, en av medgrundarna till Nääs Fabriker. Jimmy Langs förhoppningar är att villan ska kunna få en familj som köpare. Samtidigt ser han möjligheter för fastigheten att attrahera turism.

– Det finns två olika vägar, antingen blir köparen en privatperson. Då är det en helt fantastisk bostad att äga själv. Men läget cirka 30 minuter från Göteborg eller Landvetter flygplats gör att det också finns en möjlighet för näringsliv eller turism för fastigheten, säger Jimmy Lang.

LÄS MER:Prislappen för dyraste huset i Vårgårda kommun senaste månaden: 3,8 miljoner

LÄS MER:Dalmatinerbonanza på Tånga Hed under utställning

LÄS MER:Allsångspremiären lockade storpublik: ”Jätteroligt att få göra det”

ANNONS