Polisbil
Polisbil

Stor polisinsats mot massagesalonger – tre anhållna

Polis har under tisdagen slagit till mot flera massagesalonger i Västsverige, där prostitution ska ha förekommit. En man och två kvinnor är gripna och anhållna, misstänkta för grovt koppleri.
– Utsattheten är stor i de här fallen, då det är den som driver massagesalongen som har kontrollen och kanske också är den som bokar kunderna, säger spaningsledaren Magnus Dahl i ett uttalande.

ANNONS
|

LÄS MER:Tog stryptag på sambo – man döms till fängelsestraff

Enligt polisen har de misstänkta personerna under lång tid, och på olika platser, drivit massagesalonger där prostitution ska ha upptäckts.

Ett hundratal poliser deltog i den omfattande insatsen som föregåtts av en längre tids underrättelser som inkommit till – och bearbetats av – polisen.

Uppgifterna ledde till att misstankar riktades mot flera massagesalonger i regionen, som erbjudit sexuella tjänster och använt thaimassage som täckmantel. Under tisdagen slog man till mot flera salonger. Enligt polisen resulterade det i att man nu lyckats identifiera ett stort antal brottsoffer.

”Utsatta kvinnor i en svår situation”

– Det rör sig om utsatta kvinnor som befunnit sig i en svår situation i verksamheter där någon misstänks tjäna pengar på handeln med sexuella tjänster, säger Magnus Dahl i ett pressmeddelande om insatsen.

ANNONS

Två kvinnor och en man togs med in till förhör i samband med insatsen. De anhölls senare, och misstänks nu för grovt koppleri.

Hoppas insatsen gynnar seriösa salonger

Polisen ska nu genomföra fler förhör och analysera beslag som man fått med sig från tisdagens insats. Spaningsledaren poängterar att polisens arbete förhoppningsvis kan underlätta för de allra flesta i massagebranschen, då de allt som oftast bedriver seriösa verksamheter.

– Därför är det viktigt att poängtera att brottsmisstankarna endast riktas mot enstaka massagesalonger, det vill säga den verksamhet där vi har uppgifter om att sexhandel pågår, säger Magnus Dahl i pressmeddelandet.

LÄS MER:Män misstänkta för rattfylleri

Hur de misstänkta ställer sig till anklagelserna är för närvarande okänt.

ANNONS