Skövde är klara för semifinal efter en enkel seger i den fjärde kvartsfinalen.
Skövde är klara för semifinal efter en enkel seger i den fjärde kvartsfinalen. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Säsongen över för AHK – kollapsade i den fjärde kvarten

Alingsås HK:s säsong är över.
I den fjärde kvartsfinalen mot IFK Skövde var man aldrig nära att göra det spännande och förlusten skrevs till 21–26.

ANNONS
|

Alingsås HK kunde bara göra kvartsfinalen spännande i en match.

När det var dags för den fjärde var det inget snack om saken – Skövde vann med solklara siffror och i sanningens namn var ett mycket svagt AHK aldrig nära.

Första halvlek var mycket svag i det offensiva spelet då man bara mäktade med sju mål och dessutom strösslade med en hel del tekniska fel.

Underläget var sju mål i paus sedan Skövde gjorde 7–14 precis på pausvisslan.

AHK behövde därmed en riktigt bra start på andra halvlek för att ha en chans men det blev precis tvärtom.

Skövdes målvakt Håvard Åsheim plockade fram storspelet, förvisso väl matchad av Anton Hagvall, och stängde igen fullständigt.

ANNONS

Hemmalaget kom till bra lägen men Åsheim var omutlig mellan stolparna.

Missarna kostade inte bara mål bakåt utan även energi mentalt och redan efter sju-åtta minuter av andra halvlek kändes det att den här kvartsfinalserien var över.

Mot slutet kunde AHK snygga till siffrorna något då Skövde ledde med närmare tio mål som mest. Men inte hjälpte det.

Säsongen är över för den här gången.

Kvartsfinal 4

Alingsås HK – IFK Skövde 21–26 (7–14)

Målen, AHK: Axel Franzén 6, William Andersson Moberg 4, Daniel Blomgren 4, Benjamin Helander 2, Samuel Lindberg 2, Andreas Lang 2, Niclas Barud.

Skövde: Matias Helt Jepsen 7, Jack Thurin 7, Rasmus Wremer 3, Dan Beck Hansen 3, Richard Hanisch 2, Fredrik Mossestad 2, Adam Samuelsson, Hampus Söderman.

Målvakter, AHK: Gustav Skagerling 2/16=16% + 1/1 7m, Anton Hagvall 11/25=44% + 0/1 7m. SKÖ: Håvard Åsheim 17/31=54% + 1/2 7m, Fabian Norsten 2/7=28%.

Utvisningar: AHK: 4x2 min. SKÖ: 1x2 min.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Frågetecken: Hur mycket kostade Europaspelet AHK den här säsongen? Det täta matchandet gjorde det svårare att sätta grunderna, och det kan ha varit en faktor som gör att man åker ur slutspelet tidigt.

Utropstecken: Anton Hagvall matchade, nästan, Håvard Åsheim i målet och gjorde sitt för att hjälpa sina lagkamrater vända matchen.