Elsa Pettersson, Ida Berlin och Edvin Pettersson.
Elsa Pettersson, Ida Berlin och Edvin Pettersson. Bild: Privat

Medaljregn över Simklubben Alingsås talanger

Ungdoms Grand Prix 2 i Varberg blev en stor framgång för Simklubben Alingsås. Bäst gick det för Edvin Pettersson som tog hem inte mindre än sex medaljer, varav ett guld, i klassen herrar 16.

ANNONS
|

Utöver Edvin Pettersson var även Elsa Pettersson och Ida Berlin på plats från Alingsåsklubben.

Den som utmärkte sig mest var Edvin som utöver sina sex topp tre-placeringar även noterade lika många personliga rekord. Guldet bärgade han på 400 meter frisim, och de övriga medaljerna kom på 800 meter frisim (silver), 200 meter frisim (silver), 400 meter medley (silver), 100 meter fjärilsim (brons), 100 meter frisim (brons).

Noterbart är att Edvin även kvalificerade sig till Ungdoms-SM, som avgörs i sommar.

Distanserna som Edvin klarade kvaltiderna på var 800 frisim, 400 frisim samt 400 medley. Sedan tidigare har han klarat kvalgränsen på 100 bröstsim.

ANNONS

Fler medaljer

Klubbkompisarna Elsa Pettersson 13 år och Ida Berlin 15 år, som deltog på fyra distanser var helgen som gick, visade också klass.

Båda två noterade två nya personliga rekord var och plockade även hem några medaljer. Elsa vann guld på 100 meter bröstsim och ett silver på 200 meter bröstsim.

Ida Berlin fick med sig ett brons på 200 meter bröstsim.

– Vi är mer än nöjda med simmarnas prestationer då samtliga slog nya personliga rekord och placerade sig på pallen, vilket en stor bedrift då vi inte har en naturlig träningsmöjlighet i 50-metersbassäng, säger man från ledarhåll i Simklubben Alingsås.