Det segrande H20-laget, med Calle Wärn, Albin Sundström och Ludvig Hedström.
Det segrande H20-laget, med Calle Wärn, Albin Sundström och Ludvig Hedström. Bild: Privat

OK Skogshjortarnas löpare gjorde avtryck i DM

Vårgårdaklubben OK Kullingshof, tillsammans med Främmestads IK och Ryda SK, stod som värd för årets distriktsmästerskap i medeldistans och stafett. Runt 600 orienterare hade samlats uppe vid Horla by – och tävlingarna blev en stor succé för OK Skogshjortarnas unga löpare.

ANNONS

OK Skogshjortarna var som väntat största klubb, med 108 startande. Nästan dubbelt så många som näst största förening. Och alingsåsarna fick också många nya distriktsmästare.

Man hade inga startande i herrarnas och damernas huvudklasser, men desto fler ungdomar och juniorer.

I söndagens stafett blev det segrar i båda juniorklasserna. Albin Sundström bjöd här på en riktigt spännande avslutning i H20. Han gick ut på den sista sträckan, 2.28 bakom ledande Ulricehamn.

– Jag toksprang de första tre kontrollerna, men sen lugnade jag ner mig, berättade Albin efteråt.

Han kom ikapp ledaren innan den sista långsträckan och med ett smart vägval kunde han avgöra.

ANNONS

– Jag tänkte ett tag att bara hänga in mot mål och ta honom i spurten, men så sprang han rakt upp över den stora höjden och jag hade redan sett vägen runt till höger. Så jag satsade allt på den. Fast jag visste ju inte om han var före när jag kom upp till målet.

Det var ingen fara på taket. Segermarginalen blev till slut 2.39.

H16- och H14-killarna segrade också och i D14 fyllde Skogshjortarnas tre lag upp hela prispallen.

Dessutom blev det segrar i veteranernas D120, D150 och H150-klasser.

Albin hade redan vunnit lördagens individuella tävling. Där blev det också hjortseger i damernas juniorklass genom Julia Rosén. Segrar blev det även i H16, för Olof Tholén; H14, Oscar Wärn och i D10 genom, Petronella Svedjenäs.

I veteranklasserna hamnade ytterligare fem DM-tecken i Alingsås, genom Tiina Laas D35; Annie Andreasson, D40, Therése Ivarsson, D45, Martin Ivarsson, H45 och Lennart Hålsjö, H70.

Arrangerande Kullingshof lät bara sin yngsta starta i hemmatävlingen och bäst lyckades Arthur Johansson, med en fjärdeplats i H12.

LÄS MER:Fotbollsduon om att fasta under ramadan: ”Tufft i början”

ANNONS