Så ska Strandgården utvecklas i höst

Emma Vintängs satsning på att förvandla den anrika villan på Lövekulle till en mötesplats med restaurang och kafé har fallit väl ut. Nu är det klart att det blir en fortsättning för Strandgården i höst och att en lokal kaféprofil är en del av satsningen.

ANNONS
|

Det var i maj månad som det stod klart att den gråa Lövekulle-villan Strandgården, som TB-gruppen förvaltar sedan år 2020, skulle förvandlas till restaurang, kafé och bar. Bakom satsningen står alingsåsaren Emma Vintäng, som under sommaren drivit Strandgården tillsammans med Johan Vintäng och Robin Halling, som nu går vidare till andra sysselsättningar.

Därför har nu Emma anlitat Jeanette Ekerås, som fram till nyligen drivit surdegsbageriet Mormor Bättys på Kungsgatan i Alingsås, att ansvara för kaféverksamheten i huset under hösten, och även laga mat.

– Alingsåsarna vill ha mitt bröd, det är många som varit ledsna över att jag stängt på Kungsgatan så det känns jättekul att få fortsätta här, säger Jeanette Ekerås, och fortsätter:

ANNONS

– Jag hade inte varit här på Strandgården innan jag hörde av mig till Emma, men hade sett stället på Instagram. För mig känns det lite som att komma tillbaka till Härenebro, där jag hade Mormor Bättys innan jag flyttade in till Alingsås, på så sätt att det är något av en destination.

Fransk touch

Höstsäsongen på Strandgården inleds den 3 september. Sommarens meny, vars fokus legat på grillat, kommer nu att bytas ut.

– Nu när vi flyttar in inomhus tänker vi mer fransk bistro, säger Emma Vintäng, och fortsätter:

– Jag har ett favoritställe i Sydafrika som heter île de païn där fokus ligger på bröd, som ju är det Jeanette gör, och maten utgår mycket från det. Jag tänker mig att vi lägger till sallader, soppor, har Croque monsieur och kanske Moules frites. Vi kommer ha luncher under veckorna och middagar fredagar och lördagar.

Fortsätter med event

Kaféverksamheten kommer fortlöpa, men utökas med möjligheten att beställa tårtor och även handla med sig bröd och frallor hem.

– Jag hoppas att det är här folk ska vilja beställa sina bullar på Kanelbullens dag, till exempel, säger Jeanette.

Under sommaren har flertalet olika arrangemang hållits på Strandgården, från livemusik till yoga. Emma Vintäng vill att Strandgården även fortsättningsvis ska vara en levande mötesplats och fyllas med olika aktiviteter.

– Det är allt fler som börjar hitta hit och vill göra saker, engagera sig. Vi kommer fortsätta med musik och andra event. Vi ska till exempel ha spökmiddag med Serafia Andersson! Det kommer bli lättare att planera mer långsiktigt nu när vi kommer hålla till inomhus och inte är beroende av vädret.

Kommer Strandgården finnas kvar även efter årsskiftet?

– Vi har förlängt till januari, men vi tänker fortsätta efter det! Jag har en bröllopsbokning här i augusti 2025 så det måste vi, säger Emma med ett skratt.

LÄS MER:Sara vill inspirera alingsåsarna till långlivat mode med ny butik

LÄS MER:Populära centrumbutiken till salu

LÄS MER:Magnolia – fräsningsföretaget som blev störst på dahlior

ANNONS