Medverkar i ”Den Kosmiska Havsträdgårdspassagen” gör Peter Mills, Rachel Tess och Lisa Schåman.
Medverkar i ”Den Kosmiska Havsträdgårdspassagen” gör Peter Mills, Rachel Tess och Lisa Schåman. Bild: Mattias Givell

Bjuder på danskonst för bebisar

På fredag gästar dansföreställningen ”Den kosmiska havsträdgårdspassagen” Alingsås. Föreställningen riktar sig till de allra yngsta, bebisar mellan 2-18 månader.

ANNONS

”Den kosmiska havsträdgårdspassagen” är en dansföreställning för barn i åldrarna 2-18 månader och är baserad på forskning om spädbarns sätt att förstå och samspela med sin omvärld.

I ”Den kosmiska havsträdgårdspassagen” är bebisarna medskapare till en upptäcktsfärd genom rymden, under havsytan och andra fantasifulla världar.

– Jag är intresserad av barnets upplevelse och fascinerad av vad vi kan lära oss av detta. Under föreställningen umgås jag med det som är intressant för barnen och glömmer mina egna mönster och referenser, säger Peter Mills, koreograf, i ett pressmeddelande.

”Den kosmiska havsträdgårdspassagen” spelas i Gymnastikens Hus vid två tillfällen under fredagen. Verket rymmer upp till 12 bebisar per föreställning, med max två medföljande vuxna per barn.

ANNONS

– Ett unikt tillfälle för alla bebisar och föräldrar att uppleva inspirerande scenkonst tillsammans eftersom det är sällsynt att det produceras just för de här små människobarnen säger Birgitta Westergren Lenken, ordförande i Alingsås teaterförening som står som arrangör tillsammans med Alingsås kulturhus.

LÄS MER:Nolhaga park har fått ny poesi

LÄS MER:Mästerkocken – den nya tidens tjock-tv

ANNONS