Bild: Roger Larsson

Högsta antalet fall på en vecka i VGR under pandemin

27 044 fall av covid-19 bekräftades under vecka 1 i Västra Götaland. Det är den högsta noteringen en enskild vecka hittills under pandemin.

ANNONS
|

LÄS MER:Akut brist på vårdpersonal i Herrljunga

Siffran kan jämföras med veckan dessförinnan då det var 7 886 bekräftade fall.

– Vi ser nu en mycket snabb smittspridning i hela regionen och i alla åldersgrupper. Har du inte vaccinerat dig så gör det! Ta den tredje dosen så snart du kan, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, vid Smittskydd Västra Götaland och betonar alla att göra allt de kan för att försöka minska smittspridningen, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Undvik trängsel och begränsa dina kontakter med andra inomhus. Arbeta hemifrån om det är möjligt och använd munskydd i kollektivtrafiken och självklart stanna hemma om du får symtom på luftvägsinfektion, fortsätter han.

ANNONS

Folkhälsomyndigheten och regeringen kom under tisdagen med nya nationella rekommendationer. Bland annat införs maxantal på restauranger, vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

– Min uppmaning är att alla gör sitt yttersta för att följa de nya nationella rekommendationerna, säger Thomas Wahlberg.

LÄS MER:Akut blodbrist i regionen – efter ökad smittspridning

ANNONS