Christer Nordqvist, operativ chef på Missing People, leder söndagens insats.
Christer Nordqvist, operativ chef på Missing People, leder söndagens insats. Bild: Johan Hallberg

Missing People fortsätter söka försvunnen 26-åring

Missing People fortsatte under söndagen sökandet efter den försvunne alingsåsaren Raouf Sharifi.

ANNONS
|

LÄS MER:Polisen går ut med efterlysning efter försvunne 26-åringen

Den försvunne 26-åringen sågs senast måndagen 12 oktober klockan 21.21 då han lämnade Vimpelns köpcenter och gick ut i riktning mot parkeringen som ligger mot Boråsvägen. Därefter är han spårlöst försvunnen. Missing People har gjort tidigare sökinsatser, bland annat kring Nolhaga och Gerdsken. På söndagen var de åter på plats utanför Vimpeln.

– Vi fortsätter sökandet under dagen. Vi har plockat in mer resurser från våra angränsande områden, säger Christer Nordqvist, operativ chef och presskontakt på Missing People.

På söndagsförmiddagen fanns ett 20-tal personer från Missing People på plats vid Vimpeln redo för att ge sig ut och söka, och ytterligare ett antal frivilliga personer anslöt under dagen. Förutom området runt Gerdsken ska en del andra intressanta platser sökas igenom under dagen.

ANNONS

– Vi har haft kontakt med polisen och kommer att söka på områden som de vill att vi söker av, säger Christer Nordqvist.

Vädret var inte på deltagarnas sida under söndagen. Men enligt de uppgifter som lämnades under förmiddagen ska sökinsatsen pågå under större delen av dagen.

– Vi håller på så länge som vi har folk som vill söka. Det som begränsar oss är mörkret, säger Christer Nordqvist.

Om dagens insats inte ger något resultat kommer sökandet troligen tas upp igen framöver.

– Vi har ett tätt samarbete med polisen. Första steget blir att ta en kontakt med dem och se hur vi ska ta det här vidare i nästa steg, säger Christer Nordqvist.

Polis gick i veckan ut med en uppmaning till allmänheten om att komma in med tips och observationer som kan sättas i samband med försvinnandet. I början av veckan inledde polis också en förundersökning om människorov.

– Det ligger inte mer i det egentligen än att vi gör det av utredningstaktiska skäl. I och med detta kan vi använda oss av ytterligare åtgärder i sökarbetet, sa Greta Larsson, förundersökningsledare för försvunna personer i polisområde Älvsborg, till tidningen tidigare i veckan angående den förundersökning som inletts.

Uppdatering 14.30:

Missing Peoples sökinsats pågick fortfarande vid halvtretiden på söndagseftermiddagen.

– Vi har fortfarande folk ute och letar, ungefär 40 personer, säger Christer Nordqvist som också konstaterar att inga intressanta fynd har gjorts så långt in på dagen.

Uppdatering 17.15:

Sökinsatsen avvecklas för dagen. Beskedet från Christer Nordqvist är att det inte har gjorts några intressanta fynd under dagen, men att det fortfarande finns intressanta områden att söka av.

– Så fort det blir väder ska vi ta upp drönare och flyga över några platser, säger han.

LÄS MER:Polisen om försvunne alingsåsaren: ”Inget konkret”

LÄS MER:Fortsatt sökning efter den försvunne mannen

LÄS MER:Sökningen trappas ned: ”Försöker ta nya tag imorgon”

LÄS MER:Missing People letar efter försvunnen alingsåsare

ANNONS