Såhär såg det ut i våras när kommunens näringslivschef Carl-Olov Holmström och mässgeneralen Jörgen Dalqvist bjöd in till pressträff om Jubileumsmässan. Nu har de laddat om och bokat sporthallen igen.
Såhär såg det ut i våras när kommunens näringslivschef Carl-Olov Holmström och mässgeneralen Jörgen Dalqvist bjöd in till pressträff om Jubileumsmässan. Nu har de laddat om och bokat sporthallen igen. Bild: Jenny Schagerlind

Anrika näringslivsmässan blir äntligen av: ”Känns bra!”

Jodå, nu blir den av! Efter en missräkning i våras fick den anrika Jubileumsmässan skjutas fram. Arrangörerna har tagit nya tag och öppnar nästa vecka dörrarna till Herrljunga Sportcenter.
– Då hoppas vi att så många som möjligt kommer, säger mässans projektledare Jörgen Dalqvist.

ANNONS
|

Herrljungas stora näringslivsmässa är en mångårig tradition. Första upplagan av Jubileumsmässan arrangerades redan 1916. Sedan dess har Företagarna Herrljunga fortsatt arrangera sin mässa var femte år.

På grund av pandemin har det nu gått sex år sedan senast. I våras låg Företagarna och Fokus Herrljunga i startgroparna, sporthallen var bokad och man bjöd in till presskonferens. Sedan, två veckor före mässan, kom beskedet att den ställs in på grund av för få anmälda utställare.

70 utställare är anmälda och det fyller hallen rätt bra. Sist var det inte ens halvfyllt.

21-22 oktober är sporthallen bokad igen och den här gången försäkrar Jörgen Dalqvist att Jubileumsmässan blir av.

– Det känns bra! 70 utställare är anmälda och det fyller hallen rätt bra. Sist var det inte ens halvfyllt. Då kändes det som ett svek mot besökarna att genomföra mässan, menar Dalqvist.

ANNONS

Syftet med mässan är som alltid att ortens företag ska få visa upp sig för allmänheten och samtidigt kunna nätverka. Och den här gången är inträdet gratis.

– Det är mest industriföretag med. Butiker har ju liksom lättare att visa upp sig ändå. Men butikerna på Storgatan kommer att ha en gemensam monter. Några föreningar finns också bland utställarna, berättar Jörgen Dalqvist.

Någonstans mellan 1 000 och 1 500 besökare brukar vi ha, och det hoppas vi på nu också.

Som vanligt blir det också musikunderhållning, intervjuer, modevisning och andra programpunkter från scenen. Bland annat kommer fyra av kommunens influencers att presentera sig lite närmare.

– Det ligger ju i tiden.

På lördagseftermiddagen delas Företagarnas pris Årets företagare och Årets unga företagare ut.

– Ja, det avslöjas först då. Jag vet själv inte vilka som kommer att vinna, säger Jörgen Dalqvist – som förstås hoppas att mässan får Herrljungaborna att gå man ur huse.

– Senast vi arrangerade mässan, 2016, hade vi den över tre dagar. Men ja, någonstans mellan 1 000 och 1 500 besökare brukar vi ha, och det hoppas vi på nu också.

LÄS MER:Herrljungafotografen svensk mästare i dokumentärt fotografi

LÄS MER:Gratis fixartjänst får nej – för andra gången

LÄS MER:Samarbete ska ge mer till fler biblioteksanvändare i Herrljunga och Vårgårda

ANNONS