Fullmäktiges bussbeslut kritiseras av V och SD

Den som fyllt 75 år får åka buss gratis i Herrljunga. Beslutet togs i kommunfullmäktige under måndagen – men kritiseras av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

ANNONS
LocationHerrljunga|
|

V och SD hade föreslagit att gratis bussresor skulle gälla för alla över 65 år. Istället höjdes åldersgränsen med tio år och klubbades i fullmäktige, vilket Sveriges Radio P4 Sjuhärad tidigt kunde berätta om.

– Klart att det är bättre än ingenting, men det bor många äldre människor i Herrljunga, 1 169 personer är i åldersspannet 65–75 år, säger Magnus Jonsson som är Vänsterpartiets förstanamn i kommunen, till P4 Sjuhärad.

Enligt socialdemokraternas Mats Palm, oppositionsråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen, diskuterades det var åldersgränsen skulle gå under det ks-sammanträde som hölls tidigare under måndagen.

ANNONS

– Det här är bara temporärt. Västtrafik håller på att se över sina avtal och då landade vi i det här. I dag är det många som jobbar längre än till 65 år och då blir det inte längre ett pensionärserbjudande, säger Mats Palm till Alingsås Tidning.

Han hade dock gärna sett ett annat upplägg för vilka som får åka gratis buss.

– Jag kan personligen önska att det fanns en nivå vid 70 men så ser inte Västtrafiks avtal ut i dag, säger Mats Palm (S).

LÄS MER:”En speciell stämning här”

LÄS MER:Herrljungaborna gick man ur huse för festival

LÄS MER:Inbrott hos bowlingsystrarna efter bara en vecka

ANNONS